Bożonarodzeniowa babka drożdżowa z rumowym kremem czekoladowym z dodatkiem wanilii Mananara Madagaskar*
Panettone Blackhabana ma szczególnie miękkie ciasto, żółte i przypominające plaster miodu, wzbogacone pysznym nadzieniem z rumowym kremem z ciemnej czekolady i naturalną wanilią Mananara z Madagaskaru. Ta babka bożonarodzeniowa jest wynikiem 72 godzin cierpliwego kunsztu i jest naturalnie zakwaszona, zaczynając od macierzystego ciasta drożdżowego. Wszystkie podstawowe składniki są świeże: jaja z wolnego wybiegu we Włoszech, mleko, śmietana i masło górskie. Słodycz kremu czekoladowego i mocny smak rumu, zadowolą najbardziej wyrafinowane i zachłanne podniebienia.
Skład: Mąka pszenna typu „0”, gorzka czekolada CRU w zmiennych proporcjach (21%) [pasta kakaowa, cukier, masło kakaowe, aromaty
naturalny. Min. kakao: 71%], czekolada gorzka i krem rumowy (15%) [cukier, syrop glukozowy, czekolada gorzka w zmiennych proporcjach (20%)
(Miazga kakaowa, cukier, emulgator: lecytyna sojowa, naturalne aromaty, min. kakao: 53%), rum (14%), woda, MLEKO, żółtko JAJA, masło (MLEKO),
Odtłuszczone kakao (2%), substancja żelująca: pektyna, naturalne aromaty, sól], świeże JAJKA z wolnego wybiegu we Włoszech, świeże masło (MLEKO) (9%), cukier, drożdże, naturalny zakwas (PSZENICZNY), Emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych pochodzenia roślinnego, świeże żółtko JAJ z chowu na wolnym wybiegu we Włoszech, sycylijski miód z dzikich kwiatów, świeże MLEKO (1%), świeża śmietana (MLEKO) (1%), sól morska z Cervii, masło kakaowe, naturalna wanilia Mananara z Madagaskaru* (0,2%), naturalne aromaty.
Średnie wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1671 kJ / 400 kcal
Tłuszcz: 21 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13 g
Węglowodany: 44 g – w tym cukry: 23 g
Białko: 7,6 g
Sól: 0,63 g.
* Prezydium Slowfood
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.