MAVEAT » Produkty » Wędliny » Pancetta tesa affumicata – Boczek wędzony 0,6 kg

Pancetta tesa affumicata – Boczek wędzony 0,6 kg

33,70 

5 w magazynie

Kategoria: Tagi: ,
Zrób zakupy na kwotę 210,00  i skorzystaj z darmowej przesyłki
Kontynuuj zakupy

Opis

Pancetta Tesa

Pancetta tesa to włoski specjał produkowany z chudej części świni, który charakteryzuje się prostokątnym kształtem. przygotowywana jest rzemieślniczą metodą, zgodnie z tradycyjną recepturą. Wszystko zaczyna się od wyboru najlepszego kawałka chudego boczku. Tak przygotowany boczek zgodnie z tradycją jest ściskany pomiędzy dwoma deseczkami z drewna świerkowego, wiązany i zawieszany w chłodnym pomieszczeniu. Drewniane deski zabezpieczają wieprzowinę przed zbyt dużym oddziaływaniem powietrza. Tak przygotowana Pancetta dojrzewa przez okres od 1 do 3 miesięcy.

Pancetta tesa ma bardziej intensywny, czerwony kolor mięsa oraz ciemniejszą barwę tłuszczu niż włoski boczek rolowany (Pancetta Arrotolata). Delikatny w smaku tłuszcz i wyraziste mięso.

SKŁADNIKI : boczek wieprzowy, sól, dekstroza, czosnek, przyprawy i aromat dymu. Konserwanty: E252, E250. Po otwarciu zjedz w ciągu 30 dni.

Kawałki mają wagę między 0,6 kg, a 0,8 kg.

 

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Pancetta tesa affumicata – Boczek wędzony 0,6 kg”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *