Oliwki drylowane
Olive taggiasca to drylowane włoskie Taggiasca, o niewielkich rozmiarach, z jędrnym brązowo-zielonym miąższem i charakterystycznym owocowym smaku z nutą goryczy, uprawiane i zbierane na Riwierze Liguryjskiej, zanurzane w oliwie z pierwszego tłoczenia. Doskonale sprawdzają się jako aperitif, z powodzeniem wykorzystywane są do sałatek, pizzy, bruschetty oraz różnych typowych dań włoskiej tradycji. Smaczne w połączeniu z wędlinami i świeżymi serami, można je dodawać do pieczenia mięsa i ryb w piekarniku.
Składniki: oliwki Taggiasca (61%), oliwa extra virgin (37%), sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy. Może zawierać pestki i fragmenty pestek oliwek.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu opakowania produkt należy przechowywać w lodówce i spożyć w krótkim czasie.
Wartości odżywcze:
Wartość energetyczna 591 kJ – 143 kcal
Tłuszcz 12,3 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g
Węglowodany 5,9 g – w tym cukry 0,0 g
Białko 0,9 g
Włókna 2,9 g
Sól 2,0 g
EAN 8056515245285
Opinii
There are no reviews yet.