MAVEAT » Produkty » Spiżarnia » Oliwki Taggiasca drylowane w oliwie z pierwszego tłoczenia 314 ml

Oliwki Taggiasca drylowane w oliwie z pierwszego tłoczenia 314 ml

31,80 

Liguryjskie oliwki Taggiasca bez pestek są najpierw selekcjonowane i umieszczane w solance, a następnie drylowane i umieszczane w słoikach w oliwie z oliwek z pierwszego tłoczenia. Taggiasca to mała oliwka zawierająca wysoki procent oliwy. Jest bardzo smaczna, gorzkawa i słona. Solenie nadaje owocom większą konsystencję, zapach i mięsistość.  Doskonałe do aperitifów, pierwszych dań i dziczyzny.

Słoik 314 ml

Na stanie: 8

Zrób zakupy na kwotę 210,00  i skorzystaj z darmowej przesyłki
Kontynuuj zakupy

Oliwki drylowane

Olive taggiasca to drylowane włoskie Taggiasca, o niewielkich rozmiarach, z jędrnym brązowo-zielonym miąższem i charakterystycznym owocowym smaku z nutą goryczy, uprawiane i zbierane na Riwierze Liguryjskiej, zanurzane w oliwie z pierwszego tłoczenia. Doskonale sprawdzają się jako aperitif, z powodzeniem wykorzystywane są do sałatek, pizzy, bruschetty oraz różnych typowych dań włoskiej tradycji. Smaczne w połączeniu z wędlinami i świeżymi serami, można je dodawać do pieczenia mięsa i ryb w piekarniku.

Składniki: oliwki Taggiasca (61%), oliwa extra virgin (37%), sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy. Może zawierać pestki i fragmenty pestek oliwek.

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu opakowania produkt należy przechowywać w lodówce i spożyć w krótkim czasie.

Wartości odżywcze:

Wartość energetyczna 591 kJ – 143 kcal

Tłuszcz 12,3 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g

Węglowodany 5,9 g – w tym cukry 0,0 g

Białko 0,9 g

Włókna 2,9 g

Sól 2,0 g

EAN 8056515245285

Brand

Opinii

There are no reviews yet.

Be the first to review “Oliwki Taggiasca drylowane w oliwie z pierwszego tłoczenia 314 ml”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *