Oliwa z oliwek extra virgin tłoczona na zimno
Złoto Apulii to oliwa o niskiej kwasowości, owocowym smaku z nutą świeżych ziół i lekką nutą goryczy i pikanterii. Pochodzi z oliwek z centralnej części Apulii. Oliwki są zbierane i tłoczone na zimno w ciągu dwóch dni, aby zachować wszystkie ich właściwości organoleptyczne.
Chroniona nazwa pochodzenia (D.O.P.) stanowi ważne uznanie wartości i jakości stworzone przez Wspólnotę Europejskę. Gwarantuje ona obszar pochodzenia i typowy charakter oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia produkowanej w „Terra di Bari” (ziemia okolic włoskiego miasta Bari)
Oliwa extra virgin DOP Chroniona Nazwa Pochodzenia
Certyfikat DOP wydawany jest przez niezależną instytucję i gwarantuje pochodzenie, typowość i jakość oliwy, która jest produkowana według ścisłych specyfikacji i analizowana przed butelkowaniem. Oliwa DOP firmy Luglio pochodzi z obszaru Chronionej Nazwy Pochodzenia „Terra di Bari”.
Warunki środowiskowe i metody uprawy gajów oliwnych w prowincji Bari sprawiają, że oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia D.O.P te szczególne cechy, które czynią ją bardzo cenioną oliwą z oliwek z tłoczenia ma zimno.
Metody uprawy i systemy przycinania muszą być tradycyjne i zaprojektowane tak, aby zachować pierwotne cechy oliwek.
Wartości odżywcze na 100 ml produktu:
Wartość energetyczna 3404 kj / 828 kcal
Tłuszcz 92 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 14 g
Węglowodany 0 g – w tym cukry 0 g
Białko 0 g
Sól 0 g
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.