MAVEAT » Produkty » Sery » Mozzarella di bufala campana 125 g

Mozzarella di bufala campana 125 g

9,50 

Mozzarella z mleka bawolego, która charakteryzuje się lekko kwaśnym smakiem w porównaniu do tej klasycznej, szeroko znanej, krowiej mozzarelli. Na pizzy (i nie tylko) smakuje wyśmienicie!

Opakowanie 125 g

20 w magazynie

Zrób zakupy na kwotę 210,00  i skorzystaj z darmowej przesyłki
Kontynuuj zakupy

Opis

Mozzarella z mleka bawolego

Tekstura jest włóknista i najlepiej rozerwać ją na nieco większe kawałki. Konsystencja jest bardziej miękka od tradycjonalnej, smak jest delikatny ale nieco ostrzejszy od mozzarelli z mleka krowiego. Oznaczone PDO (chroniona nazwa pochodzenia).

Powstała we Włoszech w VII wieku mozzarella bawola Campana DOP jest produktem włoskiej gastronomii na bazie mleka bawolego. Bawoły, importowane z Azji w celu uprawy terenów podmokłych, były hodowane w Kampanii od wieków. Krok po kroku, ich mleko zaczęto wykorzystywane do produkcji sera. Ten ser jest jedynym serem posiadającym certyfikat DOP dla mozzarelli od 1996 roku. Jest to miękki, rozciągnięty twaróg. Mozzarella di bufala Campana DOP służy do przygotowywania wielu potraw i smakuje zarówno na zimno, jak i na gorąco. Idealna do pizzy, można ją docenić za wyrazisty aromat na zimno z solą, oliwą z oliwek, czosnkiem lub świeżą bazylią.

Składniki: pasteryzowane mleko bawole, naturalna serwatka, sól, podpuszczka zwierzęca

Średnie wartości odżywcze w 100 g produktu:

Wartość energetyczna 1062 kj / 256 kcal

Tłuszcz 22 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 16 g

Węglowodany 0,6 g – w tym cukry 0,5 g

Białko 14 g

Sól 0,57 g

EAN 5420024119710

Informacje dodatkowe

Brand

Kraj pochodzenia:

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Mozzarella di bufala campana 125 g”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *