Opis
Mozzarella fior di latte
Mozzarella czyli kwiat z mleka, to co najlepsze! Mozzarella to jeden z najbardziej znanych włoskich produktów mlecznych na świecie. Nie wszyscy wiedzą, że ten słynny ser, nieodłączny składnik wyśmienitej pizzy, powstaje w wyniku procesu koagulacji białek mleka i dlatego jest serem świeżym. W rzeczywistości mozzarella zawiera wiele fermentów mlekowych, a jej okres przydatności do spożycia nigdy nie przekracza 20 dni.
Ser mozzarella
Mozzarella jest pyszna, pełna wartości odżywczych i zdrowotnych, a w kuchni nadaje się do najróżniejszych kombinacji. Niezależnie od tego, czy zostanie użyta jako składnik do słynnej sałatki Caprese, czy do wzbogacenia pizzy, surowa na makaronie lub ciągliwa w kotlecie cordon bleu, zawszenada smaku i kremowości, która zrobi różnicę.
Składniki: pasteryzowane mleko, podpuszczka mikrobiologiczna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Średnie wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1026 kj / 247 kcal
Tłuszcz 19 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 12 g
Węglowodany 1 g – w tym cukry 1 g
Białko 18 g
Sól 0,5 g
EAN 5907627470139
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.