Opis
Napój ryżowy bez cukru
Napój ryżowy z wapniem i witaminami. Zero cukrów, z witaminami D2, B2, B12, bez glutenu, naturalnie bez laktozy, o niskiej zawartości tłuszczów nasyconych. Może być spożywany przez wegetarian, wegan i chorych na celiakię.
Valsoia
Valsoia S.p.a. to włoska firma, która powstała w 1990 roku z pomysłu Lorenzo Sassoli de Bianchi – założyciela, który chciał wykorzystać wysokie właściwości odżywcze soi, aby zaoferować zdrowe i dobre produkty jako odpowiedź na rosnące zapotrzebowanie alternatywy dietetyczno-odżywczej.
Napoje roślinne włoskiej firmy Valsoia, dostępne w wariantach sojowym, ryżowym, owsianym i migdałowym, stanowią doskonałą alternatywę dla mleka krowiego, ponieważ naturalnie nie zawierają laktozy, a zatem są lekkostrawne. Potocznie nazywane mlekiem sojowym, mlekiem ryżowym, mlekiem owsianym i mlekiem migdałowym, są dobre i pożywne, doskonałe na śniadanie, jako przekąska lub o każdej innej porze dnia. Napoje roślinne Valsoia doskonale sprawdzają się również w kuchni jako składnik do przygotowywania dań warzywnych, koktajli i deserów.
Przechowywanie: 9 miesięcy w temperaturze pokojowej; po otwarciu można przechowywać w lodówce (4°C) przez 5 dni.
Składniki: woda, ryż (8%), olej słonecznikowy, fosforan wapnia, sól morska, stabilizator: guma gellan, witaminy: B12-D2.
Wartości odżywcze na 100 ml produktu:
Energia: 108 kj / 26 kcal
Tłuszcze: 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 0,4 g
wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 0,5 g
Węglowodany: 3,7 – w tym cukry: 0 g
Włókna: 0,1 g
Białko: 0,2 g
Sól: 0,10 g
VITAMINA B12:0,38 μg
VITAMINA D:1,5 μg
EAN 8006040470058
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.