Opis
Napój migdałowy
Mleko migdałowe to napój 100% warzywny, naturalnie bez laktozy, źródło wapnia i witamin B2, B 12, D2, E, bezglutenowe, o niskiej zawartości tłuszczów nasyconych. Może być spożywany przez osoby nietolerujące laktozy i uczulone na białka mleka, celiakię, wegetarian i wegan. Może zawierać śladowe ilości innych orzechów.
Valsoia
Valsoia S.p.a. to włoska firma, która powstała w 1990 roku z pomysłu Lorenzo Sassoli de Bianchi – założyciela, który chciał wykorzystać wysokie właściwości odżywcze soi, aby zaoferować zdrowe i dobre produkty jako odpowiedź na rosnące zapotrzebowanie alternatywy dietetyczno-odżywczej.
Napoje roślinne włoskiej firmy Valsoia, dostępne w wariantach sojowym, ryżowym, owsianym i migdałowym, stanowią doskonałą alternatywę dla mleka krowiego, ponieważ naturalnie nie zawierają laktozy, a zatem są lekkostrawne. Potocznie nazywane mlekiem sojowym, mlekiem ryżowym, mlekiem owsianym i mlekiem migdałowym, są dobre i pożywne, doskonałe na śniadanie, jako przekąska lub o każdej innej porze dnia. Napoje roślinne Valsoia doskonale sprawdzają się również w kuchni jako składnik do przygotowywania dań warzywnych, koktajli i deserów.
Przechowywanie: 9 miesięcy w temperaturze pokojowej; po otwarciu można przechowywać w lodówce (4°C) przez 5 dni.
Składniki: woda, brązowy cukier, prażone migdały (2%), fosforan trójwapniowy, fosforan wapnia, sól morska, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, stabilizatory: mączka chleba świętojańskiego-mączka gellan, witaminy: ryboflawina (B2), B12, D2 , E. Może zawierać śladowe ilości orzechów.
Wartości odżywcze na 100 ml produktu:
Energia: 103 kj / 25 kcal
Tłuszcze: 1,1 g – w tym nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 3,2 – w tym cukry: 3,00 g
Włókna: 0,1 g
Białko: 0,4 g
Sól: 0,10 g
WITAMINA E: 1,8 mg
WITAMINA B2: 0,21 mg
WITAMINA B12: 0,38 µg
WITAMINA D: 1,5 µg
WAPŃ: 120 mg
EAN 8006040480019
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.