MAVEAT » Produkty » Piekarnia » Gluten free » Mini grissini bezglutenowe z nasionami sezamu i chia

Mini grissini bezglutenowe z nasionami sezamu i chia

15,80 

Bezglutenowe mini paluszki chlebowe z dodatkiem nasion sezamu i chia. Znakomite do dipów i świeżych serów, apetyczne do wędlin. Pachnące, smaczne i chrupiące, idealne na każdą porę dnia. Skosztuj tej bezglutenowej wersji – prawdziwa gwarancja smaku!

Opakowanie 250 gr

    Powiadom mnie, kiedy będzie ponownie dostępny

    Out of stock

    Grissini bezglutenowe z nasionami sezamu i chia

    Pachnąca, smaczna i bezglutenowa przekąska wzbogacona śródziemnomorskim smakiem rozmarynu. Te chrupiące włoskie paluszki o pysznym zapachu zapewnią zdrową i smaczną przerwę w ciągu dnia oraz świetnie się sprawdzą jako aperitif do wędlin lub sosów.
    Przygotowane są w 100% z włoskiej mąki kukurydzianej, dzięki czemu są naturalnie bezglutenowe. Jest to linia przeznaczona dla osób cierpiących na nietolerancję glutenu lub celiakię, ale tak naprawdę jest doceniana przez wszystkich, ponieważ jest lżejsza i bardziej strawna niż klasyczne paluszki chlebowe. Do produkcji zostały użyte tylko wyselekcjonowane surowce a każdy etap procesu produkcyjnego został dokładnie sprawdzony. Do wyboru w 3 pysznych smakach: z oliwą, z rozmarynem oraz z nasionami sezamu i chia.

    Kukurydza – właściwości:

    Kukurydza to sprzymierzeniec naszego zdrowia, zbilansowany produkt bogaty w błonnik, węglowodany i witaminy. Wysoka zawartość błonnika pomaga utrzymać niski poziom cukru we krwi. Dostarcza sporej ilości folianów, czyli substancji niezbędnej do prawidłowego funkcjonowania DNA i RNA. Wskazana w okresach dorastania. Zawiera witaminę B12 i kwas foliowy, które zapobiegają anemii. Kukurydza reguluje również czynność tarczycy i funkcje metaboliczne, a także obniża poziom cholesterolu we krwi.

    Nasiona chia – właściwości:

    Pochodzą z Meksyku i Gwatemali, podstawowe pożywienie Azteków i Majów. Są to jadalne nasiona roślin. Mają wiele właściwości odżywczych: są uważane za główne roślinne źródło kwasów tłuszczowych omega-3, określanych jako niezbędne, ponieważ nasz organizm nie jest w stanie ich samodzielnie wytworzyć.
    Pozostała część składa się z kwasów tłuszczowych omega-6. Obecne węglowodany składają się z włókien, które nie są trawione przez nasz organizm, ale są niezbędne dla zachowania zdrowia, w rzeczywistości wytyczne zalecają spożycie 25 gramów dziennie. Są również bogate w ważne minerały, takie jak mangan, wapń, fosfor, miedź, selen i magnez.
    sprzymierzeńcami zdrowia jelit, kości, mięśni i nerwów. Poprawiają ciśnienie krwi i zwalczają stany zapalne, wspomagając aktywność ośrodkowego układu nerwowego i sercowo-naczyniowego.

    Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka kukurydziana 12,4%, mąka ryżowa, roślinny olej palmowy, oliwa z oliwek extra virgin, nasiona sezamu 3,7%, nasiona chia 0,8% (Salvia hispanica), błonnik z nasion psyllium, syrop glukozowy, sól, substancje spulchniające: amoniak węglany, wodorowęglan sodu, difosforany, emulgator: lecytyna słonecznikowa, aromat. Może zawierać śladowe ilości orzechów, soi.

    Wartości odżywcze:

    Energia 1792 Kj – 426 kalorii
    Tłuszcz 13,8 g – z czego nasycone 3,8 g
    Węglowodany 71 g – w tym cukry 4,7 g
    Białko 3,25g
    Sól 2,1 g

    EAN 8009915008912

    Brand

    Kraj pochodzenia:

    Reviews

    There are no reviews yet.

    Be the first to review “Mini grissini bezglutenowe z nasionami sezamu i chia”

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *