Migdały łuskane
Włoska odmiana Filippo Cea dominująca wśród innych autochtonicznych odmian. Jak wiadomo, migdały od czasów starożytnych były żywnością funkcjonalną dla organizmu człowieka. To nasienie jest już wspomniane w Biblii, ale nie tylko. Migdały były również cenione w starożytnym Egipcie do tego stopnia, że garść tych cennych nasion została złożona w grobowcu faraona Tutenchamona, aby towarzyszyły mu w jego podróży do zaświatów.
Certyfikat ICEA Organic (kontrolowany operator: PB3099)
Składniki: surowe łuskane migdały z rolnictwa ekologicznego
Wartości odżywcze na 100 g produktu:
Energia 2460 kJ /595 kcal
Tłuszcze 49,9 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,8 g)
Węglowodany 9,1 g (w tym cukry 4,4 g)
Włókna 12,5 g
Białka 21,2 g
Sól 0 g
EAN 8057829680649
Opinii
There are no reviews yet.