Migdały blanszowane bez skórki
Obrane, nieprażone migdały Toritto, pochodzące z odmiany Filippo Cea dominującej wśród innych autochtonicznych odmian włoskiego Parku Narodowym Alta Murgia. Te organiczne łuskane migdały z Apulii są idealne do przygotowania mleka migdałowego. Ponieważ nie mają już brązowej skórki, wystarczy je namoczyć przez co najmniej 5 godzin, a następnie odcedzić i zmiksować z wodą. W razie potrzeby część korpuskularną można przesączyć przez sito lub ściereczkę spożywczą.
Ekologiczne łuskane migdały są pozyskiwane metodami rzemieślniczymi, obrane i selekcjonowane ręcznie, jeden po drugim. Bogate w białka, węglowodany, witaminę E i minerały, migdały są pokarmem wzmacniającym i energetyzującym. Znaczący udział jedno- i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych oraz fitosteroli obniża poziom cholesterolu przy jednoczesnej ochronie układu sercowo-naczyniowego. Dzięki dobrej zawartości wapnia zaleca się jej spożywanie w przypadku łamliwości kości i osteoporozy. Wyraźna słodycz i naturalny zapach odmiany Filippo Cea są istotną cechą wszystkich produktów w łańcuchu dostaw migdałów.
Certyfikat ICEA Organic (kontrolowany operator: PB3099)
Składniki: surowe nieprażone migdały Toritto z rolnictwa ekologicznego
Wartości odżywcze na 100 g produktu:
Energia 2535 kJ /613 kcal
Tłuszcze 52,5 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,0 g)
Węglowodany 8,8 g (w tym cukry 4,6 g)
Włókna 9,9 g
Białka 21,4 g
Sól 0 g
EAN 8057829680731
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.