MAVEAT » Produkty » Produkty vegan » Masło wegańskie Burella 180 g

Masło wegańskie Burella 180 g

22,45 

Roślinna alternatywa dla zwykłego masła na bazie ekologicznego mleka migdałowego. Idealny w przygotowaniu Twoich ulubionych deserów!

Opakowanie: 180 g

    Powiadom mnie, kiedy będzie ponownie dostępny

    Out of stock

    Masło wegańskie Burella

    To unikalny i innowacyjny produkt na bazie ekologicznego mleka migdałowego i najwyższej jakości olejach roślinnych, stanowiący alternatywę dla zwykłego masła z mleka krowiego. Dzięki swojej wyraźnej słodyczy i aksamitnej konsystencji łatwo się smaruje, doskonale nadaje się do chleba na śniadanie i gwarantuje doskonałą wydajność przy przygotowaniu ciasta kruchego, ciasta francuskiego, ciasta brisée oraz wypieków zarówno słodkich, jak i słonych. Jego smak i naturalna kremowość sugerują użycie go do przygotowania pierwszych dań, makaronów nadziewanych i risotto.

    Nasze masło możesz wykorzystać we wszystkich wegańskich przepisach: do wypieków (ciasto francuskie, ciasto kruche, ciasto parzone, ciasto drożdżowe, biszkopty, torty, pączki, tarty, ptysie, słodkie naleśniki, , babeczki, kremy nadziewane), makaronów (gnocchi, risotto, fettuccine ze szparagami, farfalle z szałwią i imbirem) i warzyw (szpinak smażony na patelni, puree ziemniaczane).

    Fattoria della Mandorla

    Dosłownie farma migdałów (mandorla po włosku to migdały) to rodzinna firma założona w 1989 roku w Quasano – Toritto (Bari, południowe Włochy), która zajmuje się uprawą migdałów i wytwarzaniem produktów na ich bazie. Jest to innowacyjny projekt badawczo-rozwojowy wykorzystujący migdały Toritto, oryginalną i autochtoniczną odmianę Filippo Cea. Gaje migdałowe znajdujące się w Parku Narodowym Alta Murgia rozciągają się na 75 hektarach.

    W 2014 r.  narodziła się linia roślinnych alternatyw dla tradycyjnych produktów mlecznych: sery twarde takie, jak Mandorino, Maciotta i Gran Murgiano oraz linia wegańskich serków do smarowania: Mandorella i Mandonese. Wszystkie te produkty są wynikiem przetworzenia 100% organicznego, rozpuszczalnego mleka migdałowego Mandolat. Produkty firmy Fattoria della Mandorla nie zawierają laktozowy, glutenu, soi ani dodatku cukrów. To w 100% produkty wegańskie, wykonane z naturalnych składników, dopuszczonych przez europejskie rozporządzenie dotyczące rolnictwa ekologicznego.

    Fattoria della Mandorla produkuje i oferuje innowacyjną żywność dla zdrowia ziemi i człowieka.

    Odkryj bogatą gamę pysznych produktów wegańskich Fattoria della Mandorla: wegański parmezan i pecorino, miękkie sery Maciotta ze śródziemnomorskimi dodatkami (pomidory, oliwki, orzechy, pistacje, papryczka chili), niepowtarzalne w smaku serki do smarowania ze szczypiorkiem, oliwkami i karczochami czy wykwintnymi truflami; a także wegańskie masło i majonez.

    Mleko migdałowe

    Produkty Fattoria della Mandorla to samo zdrowie. Doskonale nadają się do włączenia w zdrową i zbilansowaną dietę, ponieważ są o niskiej zawartości węglowodanów i cukrów (poniżej 2%). Polecane przez lekarzy i dietetyków, pomagają w utrzymaniu sylwetki i dobrego samopoczucia psychofizycznego.

    Wyprodukowane z organicznego mleka migdałowego, które zachowuje wszystkie swoje właściwości odżywcze:

    • Zawiera wysoki poziom tokoferolu, składnika witaminy E o silnych właściwościach antyoksydacyjnych.
    • To dobre tłuszcze: wysoki procent kwasu oleinowego i linolowego gwarantuje działanie ochronne na układ sercowo-naczyniowy.
    • Obecność jednonienasyconych tłuszczów, błonnika i białek pomaga stymulować poczucie sytości, sprzyjając skuteczności programów żywieniowych ukierunkowanych na odchudzanie.

    Produkty na bazie migdałów Toritto posiadają wyjątkowe właściwości odżywcze i organoleptyczne, to dlatego ich spożywanie jest dobrym codziennym nawykiem w każdym wieku.

    Składniki: krem migdałowy* (olej słonecznikowy*, woda, oliwa z oliwek extra virgin*, mąka z odłuszczonych migdałów 2%, sól kamienna), olej słonecznikowy*, Mandolat®* 16% (woda, mąka z odtłuszczonych migdałowa* 4%), oliwa z oliwek extra virgin *, sól kamienna. Substancja zagęszczająca: mąka z nasion guar.

    * Z ROLNICTWA EKOLOGICZNEGO

    EAN 8057829683503

    Brand

    Reviews

    There are no reviews yet.

    Be the first to review “Masło wegańskie Burella 180 g”

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *