MAVEAT » Produkty » Makaron » Makaron warzywny Fusilli Zielony groszek & Alga Spirulina bio 250 g

Makaron warzywny Fusilli Zielony groszek & Alga Spirulina bio 250 g

19,95 

Makaron warzywny z zielonym groszkiem i algą spiruliną to wysokiej jakości produkt bezglutenowy. Ten naturalny i niskokaloryczny makaron jest idealny dla diety wegańskiej i bezglutenowej.  Fusilli mają niską zawartości węglowodanów, są bogate w białko i błonnik roślinny.

Opakowanie 250 g

8 w magazynie

Makaron warzywny z zielonym groszkiem i algą spiruliną

Makaron z surową mąką grochową, mąką ryżową, algami Spirulina i białkiem jajka. Produkt wysokobiałkowy. Groch dostarcza skrobi, białka, dużo błonnika, soli mineralnych i witamin. Nie brakuje przeciwutleniaczy i innych użytecznych molekuł. Białko jajka podnosi wartość białka, zmniejsza ilość węglowodanów i sprawia, że ​​makaron jest smaczniejszy.

Bezglutenowy makaron warzywny

Jedna z nowych granic naturalnej i niskokalorycznej, bezglutenowej, niskowęglowodanowej, bogatej w białka i błonnik roślinny żywności. Jest odpowiedni dla diabetyków, celiaków ale także dla sportowców czy osób uczulonych na gluten. Pomysłowy sposób na zachęcenie dzieci do jedzenia roślin strączkowych. Zapewnia niski indeks glikemiczny i wolniejsze wchłanianie skrobi, dzięki czemu nadaje się do każdego rodzaju diety.

Makaron strączkowy opracowany przez naukowców z Piacenzy

Procentowa zawartość mąki z fasoli zwyczajnej w makaronie opracowanym przez Instytut Nauk Żywności i o Żywieniu Katolickiego Uniwersytetu w Piacenzy zapewnia niski indeks glikemiczny i wolniejsze wchłanianie skrobi, gwarantując doskonały smak i aromat oraz doskonałą odporność na gotowanie.

Dlaczego rośliny strączkowe i zboża?

Wiadomo, że rośliny strączkowe są źródłem białka, ale właściwości odżywcze są zdecydowanie niższe niż mięsa i produktów pochodnych, ponieważ nie zawierają niezbędnych dla organizmu aminokwasów. Rośliny strączkowe mają niedobór metioniny i cysteiny, które jednak znajdują się w zbożach, które mają niedobór lizyny, niezbędnego aminokwasu, który znajdujemy w roślinach strączkowych. Dlatego połączenie roślin strączkowych i zbóż pozwala nam mieć kompletne i zbilansowane danie.

Makaron rzemieślniczy

Kunszt produktu widać w szczegółach, które robią różnicę. Do produkcji używa się tylko surowych włoskich mąk, produkując makaron pod niskim ciśnieniem, aby uniknąć podgrzania produktu i utraty właściwości surowców podczas przetwarzania. Można to zauważyć, ponieważ produkt nie ma typowego efektu przezroczystości, jaki wykazują produkty przemysłowe, głównym celem jest przeniesienie właściwości i zapachu rośliny strączkowej bezpośrednio do opakowania, z tego powodu również proces suszenia odbywa się w niskiej temperaturze (około 30°) przez ponad 15 godzin.

Skład: mąka grochowa 63%, mąka ryżowa 26,8%, białko jaja 10%, spirulina 0,2%.

Średnie wartości odżywcze dla: 100 g

Energia kcal 310,09 / kj 1297,41

Tłuszcz 1,40 g – w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,18 g

Węglowodany 52,56 g – w tym cukry 1,98 g

Włókna 10,26 g

Białko 16,62 g

Sól 0,04 g

EAN 8053504791044

Brand

Kraj pochodzenia:

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Makaron warzywny Fusilli Zielony groszek & Alga Spirulina bio 250 g”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *