Opis
Makaron warzywny z groszkiem i węglem
Makaron z roślin strączkowych produkowany przy użyciu matryc z brązu, suszony przez ponad 15 godzin. Makaron z surowej mąki grochowej, mąki ryżowej, węgla drzewnego i białka jajka. Produkt wysokobiałkowy. Groch dostarcza skrobi, białka, dużo błonnika, soli mineralnych i witamin. Nie brakuje przeciwutleniaczy i innych użytecznych molekuł. Białko jajka podnosi wartość białka, zmniejsza ilość węglowodanów i sprawia, że makaron jest smaczniejszy.
Bezglutenowy makaron warzywny
Jedna z nowych granic naturalnej i niskokalorycznej, wegańskiej i bezglutenowej, niskowęglowodanowej, bogatej w białka i błonnik roślinny żywności ekologicznej. Jest odpowiedni dla diabetyków i celiaków, ale także dla sportowców czy osób uczulonych na gluten. Pomysłowy sposób na zachęcenie dzieci do jedzenia roślin strączkowych. Zapewnia niski indeks glikemiczny i wolniejsze wchłanianie skrobi, dzięki czemu nadaje się do każdego rodzaju diety.
Makaron strączkowy opracowany przez naukowców z Piacenzy
Procentowa zawartość mąki z fasoli zwyczajnej w makaronie opracowanym przez Instytut Nauk Żywności i o Żywieniu Katolickiego Uniwersytetu w Piacenzy zapewnia niski indeks glikemiczny i wolniejsze wchłanianie skrobi, gwarantując doskonały smak i aromat oraz doskonałą odporność na gotowanie.
Dlaczego rośliny strączkowe i zboża?
Wiadomo, że rośliny strączkowe są źródłem białka, ale właściwości odżywcze są zdecydowanie niższe niż mięsa i produktów pochodnych, ponieważ nie zawierają niezbędnych dla organizmu aminokwasów. Rośliny strączkowe mają niedobór metioniny i cysteiny, które jednak znajdują się w zbożach, które mają niedobór lizyny, niezbędnego aminokwasu, który znajdujemy w roślinach strączkowych. Dlatego połączenie roślin strączkowych i zbóż pozwala nam mieć kompletne i zbilansowane danie.
Makaron rzemieślniczy
Kunszt produktu widać w szczegółach, które robią różnicę. Do produkcji używa się tylko surowych włoskich mąk, produkując makaron pod niskim ciśnieniem, aby uniknąć podgrzania produktu i utraty właściwości surowców podczas przetwarzania. Można to zauważyć, ponieważ produkt nie ma typowego efektu przezroczystości, jaki wykazują produkty przemysłowe, głównym celem jest przeniesienie właściwości i zapachu rośliny strączkowej bezpośrednio do opakowania, z tego powodu również proces suszenia odbywa się w niskiej temperaturze (około 30°) przez ponad 15 godzin.
Składniki: mąka grochowa 63%, mąka ryżowa 26,8%, białko jajka 10%, węgiel drzewny 0,2%. Alergeny: białko jajka. Spożyć po ugotowaniu. Czas gotowania 4 min.
Średnie wartości odżywcze dla: 100 g
Energia kcal 310,09 / kj 1297,41
Tłuszcz 1,40 g – w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,18 g
Węglowodany 52,56 g – w tym cukry 1,98 g
Włókna 10,26 g
Białko 16,62 g
Sól 0,04 g
EAN 8053504790573
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.