MAVEAT » Produkty » Makaron » Makaron tagliolini all’uovo

Makaron tagliolini all’uovo

12,00 

Makaron jajeczny tagliolini all’uovo z lini Dedicato jest produkowany wyłącznie z semoliny z pszenicy durum z Apulii i świeżych jaj. Proces obróbki, staranny i dokładny na każdym etapie, nadaje powierzchni chropowatość makaronu wyrabianego ręcznie.

Opakowanie 500 g

23 in stock

Categories: ,

Makaron jajeczny tagliolini

Szersze niż tradycyjne spaghetti i węższe niż klasyczne tagliatelle, tagliolino to odmiana makaronu jajecznego szeroko stosowana w typowej kuchni włoskich regionów Molise i Piemontu. Jego szczególna konsystencja sprawia, że ​​tagliolino lepiej wchłania sosy, którymi jest doprawione, wzmacniając smak każdego składnika. Ten kształt makaronu dobrze komponuje się z sosami na bazie ryb lub grzybów, ale może być również podawany w rosole. Wśród najbardziej znanych przepisów warto wymienić tagliolini z łososiem, z borowikami, z cytryną oraz w kremie ze szparagów i krewetek.

Co to jest Granoro Dedicato?

Jest to projekt łańcucha dostaw w 100% z Apulii , którego celem jest zwiększenie wartości produktów rolnych uprawianych w tym regionie. Celem Granoro jest przyczynienie się do zrównoważonego rozwoju rolnictwa Apulii oraz wzmocnienie bezpośredniego związku między rolnikami a konsumentami, opartego na dzieleniu się wartościami, takimi jak zrównoważony rozwój i przywracanie tradycji poprzez realizację własnych produktów.

Zdrowy i autentyczny dialog, który znajduje swój najwyższy wyraz w: linia Granoro „Dedykowana naszej ziemi”.

Granoro

W procesie produkcji makaronu Granoro, wybór matrycy jest decydujący dla nadania różnym kształtom właściwej porowatości i odpowiedniej grubości. W rzeczywistości wszystkie formaty są zaprojektowane tak, aby uzyskać równomierne gotowanie w relatywnie krótkim czasie gotowania. Makaron Granoro jest twardy, elastyczny i pełny, nawet wiele godzin po ugotowaniu. Ma typowy złotożółty kolor złoconej na słońcu pszenicy durum i jest porowaty, co zapewnia doskonałą wydajność i maksymalną strawność. Nie pozostawia skrobi w wodzie do gotowania, która pozostaje czysta i bez osadu, ma również wysoką zawartość białka i niepowtarzalny aromat najlepszej pszenicy durum.

Składniki: semolina z pszenicy durum, świeże jaja (19,36%)

Średnie wartości odżywcze w 100 g produktu:

Wartość energetyczna 1557 kJ / 368 kcal

Tłuszcz 4 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3 g

Węglowodany 67 g – w tym cukry 2,5 g

Błonnik 3 g

Białko 14,5 g

Sól 0,05 g

EAN 8007290231192

Brand

Kraj pochodzenia:

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Makaron tagliolini all’uovo”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *