Tagliatelle ze szpinakiem
Tagliatelle verdi to makaron z semoliny z pszenicy durum z dodatkiem szpinaku. Doskonałe z każdym sosem.
Granoro dedicato
Nowa faza długiej historii. Prostota, która staje się sztuką, zamiłowanie do materiału, kunszt wykonania są podstawą nowego języka Granoro, począwszy od systemu opakowań linii Dedicato.
Nowe opakowania charakteryzują się elegancją, dbałością o szczegóły i wyrafinowaną lekkością: wartościami, poprzez które firma Granoro stara się komunikować swój makaron jako prosty i powszechny produkt, który dzięki doświadczeniu, innowacyjności i doskonałości własnych surowców, staje się arcydziełem smaku.
Makaron z Apulii
Całkowicie apulijski makaron. Doskonały makaron powstaje dzięki zastosowaniu wysokiej jakości kaszy manny.
Do tej produkcji używana jest wyłącznie pszenica durum uprawiana w Apulii – południowym regionie o starożytnej tradycji uprawy zbóż, gdzie produkowana jest najlepsza pszenica durum we Włoszech. Jakość pszenicy jest związana wyłącznie ze środowiskiem, w którym rośnie, z umiejętnościami rolników, z wyborem odmian, które najlepiej pasują do tego terytorium i które dojrzewają tylko dzięki ciepłemu, apulijskiemu słońcu.
W ten sposób uzyskuje się wysokiej jakości semolinę, z której produkuje się doskonały, wytrzymały i elastyczny makaron o intensywnym i autentycznym smaku pszenicy durum.
Składniki: maka z pszenicy durum, suszony szpinak w proszku (2,0%)
Średnie wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1506 kj / 355 kcal
Tłuszcz 1,7 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g
Węglowodany 70 g – w tym cukry 3 g
Białko 13 g
Sól 0,02 g
EAN 8007290330802
Opinii
There are no reviews yet.