MAVEAT » Produkty » Makaron » Makaron Spugnole 400 g

Makaron Spugnole 400 g

18,80 

Makaron spugnole włoskiej firmy Marella to wyjątkowa forma grzybów smardzów która doskonale wypełnia się smakami. Wykonany z semoliny 100% włoskiej pszenicy durum. Długo suszony w niskiej temperaturze gwarantuje wysoką strawność. Wyciskany w matrycach z brązu posiada wyjątkowo porowatą powierzchnię do której lepiej przylgną wszystkie rodzaje sosów.

Opakowanie 400 g

Na stanie: 2

Zrób zakupy na kwotę 210,00  i skorzystaj z darmowej przesyłki
Kontynuuj zakupy

Makaron spugnole

Dosłownie smardze – rodzaj wiosennych grzybów, które we Włoszech nazywają się właśnie Spugnole. Ich pomarszczone kapelusze łudząco przypominją tę formę makaronu. Wykonany z semoliny w 100% z włoskiej pszenicy durum.

Czas gotowania około 12/14 minut.

Marella

Jak rozpoznać tradycyjny makaron?
Zwróć uwagę na kolor: musi być klarowny ale nie szklisty jak gluten w stanie naturalnym.
To znak, że makaron przeszedł proces produkcji najwyższej jakości i jest oznaką zrównoważonego odżywiania.

Nasze metody produkcji makaronu opierają się na kilku zasadniczych punktach:

  • 100% włoskie zboża
    Ważny jest surowiec: używamy tylko doskonałej jakości semoliny, pozyskiwanej z ziaren Apulii, rzadko mieszanej z ziarnami z innych włoskich źródeł, zawsze tej samej jakości.
  • makaron wyrabiany ręcznie
    Nasz makaron wytwarzamy zagniatając go z odrobiną oczyszczonej wody i stosując metody starożytnych mistrzów przekazywane z pokolenia na pokolenie.
  • wyciskane na matrycach z brązu
    Wybór matryc z brązu można wytłumaczyć chęcią uzyskania makaronu o szorstkiej i porowatej powierzchni, który lepiej chwyta dodatki, takie jak sosy.
  • powolne suszenie
    Nie wystarczy mówić o powolnym schnięciu, trzeba jeszcze określić w ilu stopniach i jak długo. Nasz makaron suszymy w komorach statycznych bez pasteryzacji, przez 48/72 godzin (krótkie matryce/długie matryce) w temperaturze poniżej 38°C. Dzięki temu makaron nie podlega stresowi termicznemu, struktura białek pozostaje niezmieniona, a skrobia nie ulega procesowi żelatynizacji.
  • niski poziom furozyny
    Mniej niż 140 mg furozyny na 100 g białka: to całkowity wynik procesu produkcyjnego, który gwarantuje odżywianie i wysoką strawność.

Składniki: pszenica durum (semolina) 100%

Wartości odżywcze na 100 g:

Energia 1561 kj (368 kcal)

Tłuszcz 2,1 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g

Węglowodany 75 g – w tym cukry 1,4 g

Białko 12 g

Sól 10 mg

EAN: 8018338002933

Brand

Kraj pochodzenia:

Składniki:

Średnie w 100 g produktu:

Opinii

There are no reviews yet.

Be the first to review “Makaron Spugnole 400 g”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *