MAVEAT » Produkty » Makaron » Makaron spaghetti 500 g

Makaron spaghetti 500 g

8,45 

Spaghetti to rodzaj długiego, cienkiego makaronu, podstawa dań tradycyjnej kuchni włoskiej. Najlepiej smakuje ugotowany al dente i połączony z różnego rodzaju sosami. Włosi nigdy nie przelewają zimną wodą ugotowanego makaronu jeśli ma być podany na gorąco!

Opakowanie 500 g

936 w magazynie

Często kupowane razem:
Sos z tunczykiem
Sos z tuńczykiem 280 g

7 w magazynie

24,60 
Oliwa z oliwek extra virgin 1 L
46,85 
Zrób zakupy na kwotę 210,00  i skorzystaj z darmowej przesyłki
Kontynuuj zakupy

Opis

Makaron spaghetti

Spaghetti to jeden z filarów kuchni włoskiej. Rozpoznawalne po wydłużonym kształcie wytwarzane są z semoliny (kasza manna) z pszenicy durum i wody z zachowaniem starannego procesu produkcyjnego, z poszanowaniem jakości i właściwości surowca. Cały proces produkcji Granoro ma na celu wzmocnienia właściwości organoleptycznych kaszy manny, a w szczególności glutenu, który musi zawiazać skrobię tak, aby nie wytracała się w wodzie podczas gotowania. Doskonałe z każdym rodzajem sosów i dodatków.

Spaghetti bolognese – przepis

Klasyczny przepis, którego nazwa pochodzi od sosu bolońskiego, który sam w sobie można podawać oczywiście z wieloma rodzajami makaronów. Bolognese to sos pomidorowy zwany we Włoszech ragù. Przepis jest bardzo prosty:

Podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, marchewkę i łodygę selera naciowego. Kolejno dodaj mięso mielone (wołowo – wieprzowe) i podlej białym winem kiedy straci kolor surowizny. Po odparowaniu wina wlej butelkę sosu pomidorowego (passata), tak aby całkowicie zakryć mięso. Gotuj na wolnym ogniu przez min 1,5 h od momentu zawrzenia sosu. Doprawić solą, papryczką chili, oregano i bazylią. W niektórych wersjch dodaje się również świeże pieczarki.

Jak długo gotować makaron spaghetti ?

10 minut

Jak ugotować makaron spaghetti?

Doprowadź wodę do wrzenia, dodaj sól i wrzuć makaron. Mieszaj co około 2 minuty, aby makaron nie przywarł. Po 10 minutach gotowania będziesz miał idealny makaron al dente, więc go odcedź i dopraw według uznania.

Jak wykorzystać makaron spaghetti?

Tradycyjne przepisy na spaghetti:

Carbonara

Cacio e pepe

Spaghetti z sosem bolońskim

Spaghetti aglio olio e peperoncino (czosnek, oliwa i chili)

Granoro

W procesie produkcji makaronu Granoro, wybór matrycy jest decydujący dla nadania różnym kształtom właściwej porowatości i odpowiedniej grubości. W rzeczywistości wszystkie formaty są zaprojektowane tak, aby uzyskać równomierne gotowanie w relatywnie krótkim czasie gotowania. Makaron Granoro jest twardy, elastyczny i pełny, nawet wiele godzin po ugotowaniu. Ma typowy złotożółty kolor złoconej na słońcu pszenicy durum i jest porowaty, co zapewnia doskonałą wydajność i maksymalną strawność. Nie pozostawia skrobi w wodzie do gotowania, która pozostaje czysta i bez osadu, ma również wysoką zawartość białka i niepowtarzalny aromat najlepszej pszenicy durum.

Składniki: mąka z pszenicy durum

Średnie wartości odżywcze w 100 g produktu:

Wartość energetyczna 1507 kJ / 355 kcal

Tłuszcz 1,5 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g

Węglowodany 71 g – w tym cukry 3 g

Białko 13 g

Sól 0 g

EAN 8007290130143

Informacje dodatkowe

Alergeny

,

Brand

Kraj pochodzenia:

Składniki:

Średnie w 100 g produktu:

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Makaron spaghetti 500 g”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Może spodoba się również…

  • Oceniono 0 na 5

    Oliwa z oliwek extra virgin z bazylią 250 ml

    24,20 
    Dodaj do koszyka
  • Oceniono 0 na 5

    Sos neapolitański 370 g

    13,85 
    Dodaj do koszyka
  • Oceniono 0 na 5

    Tuńczyk w oliwie 3 x 80 g

    23,85 
    Dodaj do koszyka