MAVEAT » Produkty » Makaron » Makaron spaghetti 2 minuty

Makaron spaghetti 2 minuty

8,99 

Spaghetti Granoro 2 minuty z opatentowaną matrycą. Sekret tego formatu makaronu tkwi w doborze wysokiej jakości semoliny i zastosowaniu innowacyjnej matrycy, zaprojektowanej przez Granoro, aby uzyskać format makaronu Spaghetti z całkowicie oryginalnym przekrojem. To, co odróżnia ten format Spaghetti 2 minuty od tych tradycyjnych, to rowki na całej długości makaronu.

Opakowanie 500 g

Na stanie: 48

Kategorie: , ,
Zrób zakupy na kwotę 210,00  i skorzystaj z darmowej przesyłki
Kontynuuj zakupy

Spaghetti „Due Minuti”: jak narodziło się Granoro Quick Cooking

Spaghetti z linii „Due Minuti” firmy Granoro, powstał nie tylko po to, aby zaspokoić potrzeby rynku orientalnego, ale także aby przełożyć kulturę kraju Wschodzącego Słońca,na rynek krajowy i światowy.
Pomysł na szybki makaron, a więc taki, który można przygotować w kilka minut, wywodzi się z orientalnej tradycji kulinarnej wykorzystującej tzw. noodels, makaron podobny do włoskiego spaghetti.

Jaka jest różnica między spaghetti a noodels?

Różnica polega na tym, że spaghetti jest robione z mąki z pszenicy durum i wyciskane przez matrycę, podczas gdy noodels nie zawiera mąki z pszenicy durum i jest wycinany bezpośrednio z arkusza makaronu z niewielką ilością wilgoci. Makaron japoński i chiński powstaje z mieszanki mąki pszennej, wody i ewentualnie jajek, ma wydłużony kształt i mniej lub bardziej cienką grubość, podobnie jak Spaghetti Vermicelli.

Podstawowa technika polega na namoczeniu ciasta w wodzie w celu wypłukania skrobi i zwiększenia lepkości makaronu dzięki zawartemu w nim glutenowi. Następnie mieszaninę ręcznie dzieli się na dość cienkie nitki, przez dziurkowaną szmatkę lub za pomocą żelaznych lub drewnianych narzędzi dociskanych ręcznie. Po ugotowaniu (maksymalnie 3 minuty) są odlewane i mieszane z sosem lub suszone do późniejszego spożycia.

Aktualnie produkt ten odgrywa ważną rolę w kuchni orientalnej i stopniowo zyskuje popularność w innych krajach, zwłaszcza w świecie zachodnim.

Jak przygotować makaron spaghetti 2 minuty:

Rowki na całej długości powierzchni tego makaronu uzyskane dzięki innowacyjnej matrycy specjalnie zaprojektowanej przez Granoro i opatentowanej na poziomie krajowym dla wynalazku przemysłowego, Spaghetti Granoro „Due Minuti” posiada następujące cechy:

– makaron gotuje się w zaledwie 2 minuty
– po ugotowaniu osiąga grubość normalnego spaghetti
– ma doskonałą wytrzymałość

Składniki:  100% semolina z pszenicy durum z włoskiego regionu Apulia. Może zawierać śladowe ilości soi i musztardy. Pochodzenie pszenicy: WŁOCHY. Kraj uprawy pszenicy: WŁOCHY (PUGLIA). Kraj mielenia: WŁOCHY (PUGLIA).

Średnie wartości odżywcze w 100 g produktu:

Wartość energetyczna 1507 kJ / 355 kcal

Tłuszcz 1,5 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g

Węglowodany 71 g – w tym cukry 3 g

Białko 13 g

Sól 0 g

 

Brand

Kraj pochodzenia:

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Makaron spaghetti 2 minuty”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *