MAVEAT » Produkty » Makaron » Makaron rosmarino

Makaron rosmarino

8,70 

Tradycyjny suchy makaron rosmarino włoskiej firmy Riscossa, otrzymywany przez zmielenie pszenicy durum i przetwarzany według tradycyjnej metody stosowanej od 1902 roku.

Opakowanie 500 g

10 in stock

Drobny makaron rosmarino

Włochy posiadają mnóstwo form małego makaronu, popularnie i ogólnie zwanym pastina, który nadaje się do wszelkiego rodzaju zup. Najsłynniejsze są:

  • semi di mela (pestki z jabłka)
  • stelline (gwiazdeczki)
  • conchigliette (muszelki)
  • farfalline (motylki, wstążeczki)
  • corallini (koraliki)
  • ditali lisci (naparstki gładkie)
  • ditalini rigati (naparstki karbowane)
  • lumachine (ślimaczki)
  • risoni (ryż)
  • tempestine (mżawka)
  • rosmarino (rozmaryn)

Makaron Riscossa

Drobny makaron rosmarino włoskiej firmy Riscossa otrzymywany jest z semoliny z pszenicy durum uprawianej w prowincji Bari. Najlepsze lokalne surowce przetwarzane są z pasją i zaangażowaniem. Dobór składników uwzględnia wartości odżywcze diety śródziemnomorskiej, znanej na całym świecie ze swoich zdrowotnych właściwości. Riscossa zajmuje się produkcją makaronów od 1902 roku, kiedy to Leonardo Mastromauro założył fabrykę makaronów w Corato. Od tego czasu firma nigdy nie przestała działać na rzecz różnych pokoleń, które następowały po sobie przez lata.

Składniki: 100% semolina z pszenicy durum, woda.

Średnie wartości odżywcze w 100 g produktu:

Wartość energetyczna 1485 kJ / 355 kcal

Tłuszcz 1,5 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g

Węglowodany 75 g – w tym cukry 3,5 g

Błonnik spożywczy 2,8 g

Białko 12,5 g

Sól 0,1 g

EAN 8011780009710

Brand

Kraj pochodzenia:

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Makaron rosmarino”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *