Drobny makaron rosmarino
Włochy posiadają mnóstwo form małego makaronu, popularnie i ogólnie zwanym pastina, który nadaje się do wszelkiego rodzaju zup. Najsłynniejsze są:
- semi di mela (pestki z jabłka)
- stelline (gwiazdeczki)
- conchigliette (muszelki)
- farfalline (motylki, wstążeczki)
- corallini (koraliki)
- ditali lisci (naparstki gładkie)
- ditalini rigati (naparstki karbowane)
- lumachine (ślimaczki)
- risoni (ryż)
- tempestine (mżawka)
- rosmarino (rozmaryn)
Makaron Riscossa
Drobny makaron rosmarino włoskiej firmy Riscossa otrzymywany jest z semoliny z pszenicy durum uprawianej w prowincji Bari. Najlepsze lokalne surowce przetwarzane są z pasją i zaangażowaniem. Dobór składników uwzględnia wartości odżywcze diety śródziemnomorskiej, znanej na całym świecie ze swoich zdrowotnych właściwości. Riscossa zajmuje się produkcją makaronów od 1902 roku, kiedy to Leonardo Mastromauro założył fabrykę makaronów w Corato. Od tego czasu firma nigdy nie przestała działać na rzecz różnych pokoleń, które następowały po sobie przez lata.
Składniki: 100% semolina z pszenicy durum, woda.
Średnie wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1485 kJ / 355 kcal
Tłuszcz 1,5 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
Węglowodany 75 g – w tym cukry 3,5 g
Błonnik spożywczy 2,8 g
Białko 12,5 g
Sól 0,1 g
EAN 8011780009710
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.