Włoski makaron pełnoziarnisty w 100% z pszenicy durum
Powstaje z pełnoziarnistej semoliny, pozyskiwanej z ekologicznej pszenicy durum uprawianej wyłącznie we Włoszech.
Bogaty w błonnik, ma niski indeks glikemiczny* (IG). Dostarcza znacznych ilości mikroelementów, minerałów i witamin z grupy B i E, niezbędnych dla dobrego samopoczucia organizmu. Ekologiczny makaron pełnoziarnisty, zawierający 8 g błonnika na 100 g produktu, zapewnia około 32% dziennego zapotrzebowania na błonnik.
* Indeks glikemiczny (IG) jest uważany za niski, jeśli mieści się w przedziale od 41 do 55 (źródło: Międzynarodowe tablice wartości ładunku glikemicznego).
Makaron razowy penne rigate
Idealne z sosem bolońskim lub fasolką szparagową w sosie pomidorowym.
Ekologiczny makaron pełnoziarnisty Granoro
Pochodzenie pszenicy 100% z włoskich upraw ekologicznych.
Makaron ten wytwarzany jest z pełnoziarnistej kaszy manny, otrzymywanej z mielonej ekologicznej włoskiej pszenicy durum. Cała używana semolina jest otrzymywana z pełnego ziarna, łuskanego i wolno mielonego.
Składniki: ekologiczna semolina z pszenicy durum. Może zawierać śladowe ilości soi i gorczycy.
Średnie wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1487 kJ / 352 kcal
Tłuszcz 2,4 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 67 g – w tym cukry 3,4 g
Błonnik pokarmowy 8 g
Białko 11,5 g
Sól 0 gr
EAN 8007290335050
Opinii
There are no reviews yet.