MAVEAT » Produkty » Makaron » Makaron farfalline arcobaleno 400 g

Makaron farfalline arcobaleno 400 g

23,00 

Farfalline Arcobaleno to ekologiczny i kolorowy makaron włoskiej firmy Marella, doskonały z sosem pesto, lub klasycznym sosem pomidorowym.  Świetnie łączy się również z sosmi na bazie ryb. Ugotuj makaron przez około 12-14 minut, odlej al dente i podawaj z ulubionym sosem.

Opakowanie 400 g

17 in stock

Makaron kolorowe kokardki

Farfalline arcobaleno włoskiej firmy Marella to kolorowy makaron w ksztacie małej kokardki wykonany z ekologicznej i najwyższej jakości semoliny z pszenicy durum. Barwiony naturalnymi barwnikami z buraków, papryki, szpinaku i kurkumy. Te kolorowe wstążeczki zachwycą wszystkich gości i uczynią każde danie wyjatkową potrawą.

Rzemieślnicza fabryka makaronu Marella

Pastificio Marella przestrzega standardów systemu jakości BRC (British Retail Consortium) i IFS (Internation Food Standard). Standardy IFS i BRC pozwalają uzyskać obiektywny obraz bezpieczeństwa żywności oraz oceniać dostawców w sposób jednolity. Weryfikują mocne i słabe obszary firmy, a także wyłaniają szanse i zagrożenia.

Dodatkowo zakład rzemieślniczy makaronów Marella może się poszczycić certyfikatem biologicznym wydawanym przez włoski instytut ICEA.

Uprawy zbóż nie są poddawane działaniu jakichkolwiek pestycydów lub chemikaliów. Do kolorowania makaronu, używa się głównie suszonych warzyw: szpinaku, papryki i kurkumy lub soku z buraków i naturalnych aromatów.

Marella

Jak rozpoznać tradycyjny makaron?
Zwróć uwagę na kolor: musi być klarowny ale nie szklisty jak gluten w stanie naturalnym.
To znak, że makaron przeszedł proces produkcji najwyższej jakości i jest oznaką zrównoważonego odżywiania.

Nasze metody produkcji makaronu opierają się na kilku zasadniczych punktach:

  • 100% włoskie zboża
    Ważny jest surowiec: używamy tylko doskonałej jakości semoliny, pozyskiwanej z ziaren Apulii, rzadko mieszanej z ziarnami z innych włoskich źródeł, zawsze tej samej jakości.
  • makaron wyrabiany ręcznie
    Nasz makaron wytwarzamy zagniatając go z odrobiną oczyszczonej wody i stosując metody starożytnych mistrzów przekazywane z pokolenia na pokolenie.
  • wyciskane na matrycach z brązu
    Wybór matryc z brązu można wytłumaczyć chęcią uzyskania makaronu o szorstkiej i porowatej powierzchni, który lepiej chwyta dodatki, takie jak sosy.
  • powolne suszenie
    Nie wystarczy mówić o powolnym schnięciu, trzeba jeszcze określić w ilu stopniach i jak długo. Nasz makaron suszymy w komorach statycznych bez pasteryzacji, przez 48/72 godzin (krótkie matryce/długie matryce) w temperaturze poniżej 38°C. Dzięki temu makaron nie podlega stresowi termicznemu, struktura białek pozostaje niezmieniona, a skrobia nie ulega procesowi żelatynizacji.
  • niski poziom furozyny
    Mniej niż 140 mg furozyny na 100 g białka: to całkowity wynik procesu produkcyjnego, który gwarantuje odżywianie i wysoką strawność.

Składniki: ekologiczna pszenica durum, woda, sok z buraków w proszku, papryka, mąka ze szpinaku, kurkuma

Wartości odżywcze na 100 g produktu:

Energia 1533 Kj / 361 kcal;
Tłuszcz 1,9 g;  w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g;
Węglowodany 73 g;  w tym cukry 1,4 g;

Włókna 2,60 g;
Białko 12 g;
Sól 22 mg

EAN 8018338007860

Brand

Kraj pochodzenia:

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Makaron farfalline arcobaleno 400 g”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *