Makaron kokardki
Farfalle to znany i lubiany makaron, który nadaje się do wszystkich sosów. Jego wdzięczna forma sprawia, że jest świetnym daniem dla najmłodszych. We Włoszech często używany do realizacji pasta al freddo czyli sałatek makaronowych w letnie gorące dni.
Sałatka z makaronem kokardki
Śródziemnomorska sałatka z makaronem to pyszny i prosty przepis na letnie dni. Poniżej składniki na 4 osoby:
Makaron motylki 320 g
Pomidory czereśniowe 250 g
Tuńczyk w oleju (masa po odsączeniu) 200 g
Mozzarella di buffala 200 g
Oliwki czarne bez pestek 50 g
Bazylia 10 listków
Oliwa z oliwek extra virgin
Sól dla smaku
Pieprz według uznania
Pokrój mozzarellę w kostkę i odcedź na durszlaku. W międzyczasie zagotuj garnek osolonej wody i gotuj farfalle o 3 minuty krócej niż czas podany na opakowaniu. Dobrze odcedź makaron i przełóż go do miski, skrop odrobiną oleju i dobrze wymieszaj, a następnie odłóż na bok. W międzyczasie przygotuj pozostałe składniki: pomidorki koktajlowe umyj i pokrój na 4 części, oliwki podziel na pół i pokrój odsączone filety z tuńczyka i rozdrobnij listki bazylii rękami. Do makaronu dodaj pomidorki koktajlowe i oliwki, kolejno bazylię, odsączoną mozzarellę i tuńczyka. Wymieszaj wszystko i dopraw do smaku. Śródziemnomorska sałatka z makaronem jest gotowa do podania!
Granoro dedicato
Nowa faza długiej historii. Prostota, która staje się sztuką, zamiłowanie do materiału, kunszt wykonania są podstawą nowego języka Granoro, począwszy od systemu opakowań linii Dedicato.
Nowe opakowania charakteryzują się elegancją, dbałością o szczegóły i wyrafinowaną lekkością: wartościami, poprzez które firma Granoro stara się komunikować swój makaron jako prosty i powszechny produkt, który dzięki doświadczeniu, innowacyjności i doskonałości własnych surowców, staje się arcydziełem smaku.
Makaron z Apulii
Całkowicie apulijski makaron. Doskonały makaron powstaje dzięki zastosowaniu wysokiej jakości kaszy manny.
Do tej produkcji używana jest wyłącznie pszenica durum uprawiana w Apulii – południowym regionie o starożytnej tradycji uprawy zbóż, gdzie produkowana jest najlepsza pszenica durum we Włoszech. Jakość pszenicy jest związana wyłącznie ze środowiskiem, w którym rośnie, z umiejętnościami rolników, z wyborem odmian, które najlepiej pasują do tego terytorium i które dojrzewają tylko dzięki ciepłemu, apulijskiemu słońcu.
W ten sposób uzyskuje się wysokiej jakości semolinę, z której produkuje się doskonały, wytrzymały i elastyczny makaron o intensywnym i autentycznym smaku pszenicy durum.
Składniki: mąka z pszenicy durum
Średnie wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1507 kJ / 355 kcal
Tłuszcz 1,5 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g
Węglowodany 71 g – w tym cukry 3 g
Białko 13 g
Sól 0 g
EAN 8007290331984
Opinii
There are no reviews yet.