MAVEAT » Produkty » Makaron » Makaron bezglutenowy spaghetti

Makaron bezglutenowy spaghetti

12,30 

Makaron spaghetti bezglutenowy to znany na całym świecie klasyk w wersji gluten free. Pyszny z pesto, sosem pomidorowym jak np. puttanesca albo po prostu z podsmażonym chili i czosnkiem na oliwie (aglio, olio e peperoncino). Ważne żeby go nie rozgotować bo najlepszy jest oczywiście al dente!

Opakowanie 400 g.

Na stanie: 100

Zrób zakupy na kwotę 210,00  i skorzystaj z darmowej przesyłki
Kontynuuj zakupy
Często kupowane razem:
23,85 
Passata pomidorowa 690 g

Na stanie: 43

9,50 
Czarne oliwki bez pestek
10,99 

Spaghetti bezglutenowe

Makaron wytwarzany z mąki kukurydzianej, ryżu i komosy ryżowej, przeznaczone dla wszystkich nietolerujących gluten.

Co to jest makaron spaghetti bezglutenowy?

Klasyka włoskiej kuchni w wersji gluten free.

Jak ugotować makaron spaghetti?

Najważniejsze to go nie rozgotować i ograniczyć czas gotowanie do tego, jaki widnieje na opakowaniu. To najlepszy sposób aby w pełni cieszyć się makaronem spaghetti al dente. W wersji bezglutenowej włoskiej firmy Granoro to 10 minut.

Składniki: emulgatory: mąka kukurydziana, mąka ryżowa, mąka z komosy ryżowej (3%), emulgatory: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych. Może zawierać śladowe ilości łubinu i soi.

Średnie wartości odżywcze w 100 g produktu:

Wartość energetyczna 1500 kj / 354 kcal

Tłuszcz 1,5 g –  tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g

Węglowodany 76,5 g – w tym cukry 2,5 g

Białko 7,5 g

Sól 0,03 g

Zawartość soli wynika wyłącznie z naturalnie występującego sodu.

Przechowywać z dala od źródeł ciepła i wilgoci.

EAN 8007290334725

Alergeny

Brand

Kraj pochodzenia:

Składniki:

Średnie w 100 g produktu:

Opinii

There are no reviews yet.

Be the first to review “Makaron bezglutenowy spaghetti”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

You may also like…

  • Dojrzewająca szynka włoska 500 g

    49,50