Spaghetti bezglutenowe
Makaron wytwarzany z mąki kukurydzianej, ryżu i komosy ryżowej, przeznaczone dla wszystkich nietolerujących gluten.
Co to jest makaron spaghetti bezglutenowy?
Klasyka włoskiej kuchni w wersji gluten free.
Jak ugotować makaron spaghetti?
Najważniejsze to go nie rozgotować i ograniczyć czas gotowanie do tego, jaki widnieje na opakowaniu. To najlepszy sposób aby w pełni cieszyć się makaronem spaghetti al dente. W wersji bezglutenowej włoskiej firmy Granoro to 10 minut.
Składniki: emulgatory: mąka kukurydziana, mąka ryżowa, mąka z komosy ryżowej (3%), emulgatory: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych. Może zawierać śladowe ilości łubinu i soi.
Średnie wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1500 kj / 354 kcal
Tłuszcz 1,5 g – tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g
Węglowodany 76,5 g – w tym cukry 2,5 g
Białko 7,5 g
Sól 0,03 g
Zawartość soli wynika wyłącznie z naturalnie występującego sodu.
Przechowywać z dala od źródeł ciepła i wilgoci.
EAN 8007290334725
Opinii
There are no reviews yet.