MAVEAT » Produkty » Makaron » Makaron bezglutenowy spaghetti

Makaron bezglutenowy spaghetti

12,30 

Makaron spaghetti bezglutenowy to znany na całym świecie klasyk w wersji gluten free. Pyszny z pesto, sosem pomidorowym jak np. puttanesca albo po prostu z podsmażonym chili i czosnkiem na oliwie (aglio, olio e peperoncino). Ważne żeby go nie rozgotować bo najlepszy jest oczywiście al dente!

Opakowanie 400 g.

    Powiadom mnie, kiedy będzie ponownie dostępny

    Out of stock

    Często kupowane razem:
    23,85 
    9,50 
    Czarne oliwki bez pestek
    9,99 

    Spaghetti bezglutenowe

    Makaron wytwarzany z mąki kukurydzianej, ryżu i komosy ryżowej, przeznaczone dla wszystkich nietolerujących gluten.

    Co to jest makaron spaghetti bezglutenowy?

    Klasyka włoskiej kuchni w wersji gluten free.

    Jak ugotować makaron spaghetti?

    Najważniejsze to go nie rozgotować i ograniczyć czas gotowanie do tego, jaki widnieje na opakowaniu. To najlepszy sposób aby w pełni cieszyć się makaronem spaghetti al dente. W wersji bezglutenowej włoskiej firmy Granoro to 10 minut.

    Składniki: emulgatory: mąka kukurydziana, mąka ryżowa, mąka z komosy ryżowej (3%), emulgatory: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych. Może zawierać śladowe ilości łubinu i soi.

    Średnie wartości odżywcze w 100 g produktu:

    Wartość energetyczna 1500 kj / 354 kcal

    Tłuszcz 1,5 g –  tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g

    Węglowodany 76,5 g – w tym cukry 2,5 g

    Białko 7,5 g

    Sól 0,03 g

    Zawartość soli wynika wyłącznie z naturalnie występującego sodu.

    Przechowywać z dala od źródeł ciepła i wilgoci.

    EAN 8007290334725

    Alergeny

    Brand

    Kraj pochodzenia:

    Składniki:

    Średnie w 100 g produktu:

    Reviews

    There are no reviews yet.

    Be the first to review “Makaron bezglutenowy spaghetti”

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    You may also like…

    • Dojrzewająca szynka włoska 500 g

      49,50 
      Rated 0 out of 5