Makaron bezglutenowy z mąką z komosy ryżowej. Specjalnie opracowany dla osób nietolerujących glutenu.
Co to jest makaron bezglutenowy sedani?
Sedani (z włoskiego selery, te naciowe oczywiście) to typowy dla kuchni włoskiej makaron. Ma kształt ciętych pod kątem prostym rurek, które mogą być rowkowane (rigate) lub, rzadziej, gładkie (lisce).
Podaje się z sosami wszelkiego rodzaju. W Polsce występuje też pod nazwa rurki karbowane.
Jak ugotować makaron bezglutenowy rurki karbowane?
Po wrzuceniu na wrzącą osoloną wodę odczekać 9 minut mieszajac co jakiś czas łyżką, żeby nie przywarł do dna garka. Po tym czasie odlać makaron i wymieszać z ulubionym sosem.
Jak zrobić makaron rurki z mięsem mielonym?
Ugotować sos boloński z mięsem mielonym i podawać z ugotowanym makaronem zaraz po odcedzeniu lub odlać rurki karbowane al dente, wymieszać z sosem włożyć do naczynia żaroodpornego, posypać parmezanem i zapiekać w piecu na formę zapiekanki makaronowej.
Składniki: mąka kukurydziana, mąka ryżowa, mąka z komosy ryżowej (3%), emulgatory: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych. Może zawierać śladowe ilości łubinu i soi.
Średnie wartości w 100 g produktu:
Energia 1500 kJ / 354 kcal –
Tłuszcz 1,5 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g –
Węglowodany 76,5 g – w tym cukry 2,5 g –
Błonnik 2 g –
Białko 7,5 g –
Sól 0,03 g –
Zawartość soli wynika wyłącznie z naturalnie występującego sodu. Przechowywać z dala od źródeł ciepła i wilgoci.
EAN 8007290334763
Opinii
There are no reviews yet.