Fusilli
Makaron bezglutenowy z mąką z komosy ryżowej. Specjalnie opracowany dla osób nietolerujących glutenu.
Co to jest makaron bezglutenowy fusilli?
Makaron włoski o klasycznej formie idealny dla osób, które nie moga jeść glutenu. Świderki zatrzymują sos i danie jest kremowe i pachnące. Świetnie sprawdzą się z kalsycznym ragù (sos mięsny) oraz wszelkimi sosami warzywnymi. Tem typ makaronu najbardziej kocha te na bazie pomidorów.
Jak długo gotować makaron bezglutenowy fusilli?
Po wrzuceniu na wrzącą osoloną wodę odczekać 9 minut mieszając co jakiś czas łyżką, żeby nie przywarł do dna garka. Po tym czasie odlać makaron i wymieszać z ulubionym sosem.
Składniki: mąka kukurydziana, mąka ryżowa, mąka z komosy ryżowej (3%), emulgatory: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych. Może zawierać śladowe ilości łubinu i soi.
Średnie wartości w 100 g produktu:
Energia 1500 kJ, 354 kcal –
Tłuszcz 1,5 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g –
Węglowodany 76,5 g – w tym cukry 2,5 g –
Błonnik 2 g –
Białko 75 g –
Sól 0,03 g –
Zawartość soli wynika wyłącznie z naturalnie występującego sodu.
Przechowywać z dala od źródeł ciepła i wilgoci
EAN 8007290334732
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.