MAVEAT » Produkty » Makaron » Lasagne – makaron bezglutenowy kukurydziany

Lasagne – makaron bezglutenowy kukurydziany

Original price was: 14,90 zł.Current price is: 11,99 zł.

W wyniku krótkiego i kontrolowanego łańcucha dostaw w regionie Veneto włoski makaron bezglutenowy firmy Molino di Ferro wyróżnia się doskonałą odpornością na gotowanie i zdolnością do zatrzymywania sosów. Dostępne w szerokiej gamie formatów.

Opakowanie 250 g

100 in stock

Lazanie bezglutenowe

Dlaczego rezygnować z klasycznej tradycyjnej włoskiej potrawy, jeśli nie tolerujesz glutenu? Lasagne Le Veneziane są pyszne, praktyczne i szybkie w przygotowaniu i nie zawierają glutenu. Nie wymagają wstępnego gotowania. Umieszczasz je bezpośrednio na blasze, wybierasz ulubiony sos i pieczesz. Oczywiście z sosem mięsnym i beszamelem będą pyszne, ale wybór należy do Ciebie.

Le Veneziane

Produkty Molino di Ferro zrodziły się z szacunku dla tradycyjnej metody przetwarzania w zabytkowym rodzinnym młynie oraz skrupulatnego poszukiwania najlepszych składników przetwarzanych w ramach krótkiego i zrównoważonego łańcucha dostaw.

Lasagne bezglutenowe zrodziły się z  prawie 100-letniego doświadczenia w przetwarzaniu kukurydzy. W latach 30-tych mielono mąkę w starym młynie i powstawał już produkt doskonałej jakości, bardzo drobna i smacza mąka. Dziś dysponując najnowocześniejszymi maszynami i bardziej wyrafinowanymi technikami produkcji, nadal pozostają wierni smakowi przeszłości.

Lasagne kukurydziane przepis:

Gotowy do spożycia makaron lasagne, nie wymaga wstępnego gotowania. Przygotuj sos z mięsa i bardzo płynny beszamel (ewentualnie bezglutenowy). Wlej trochę sosu na dno blachy do pieczenia. Ułóż suchą lasagne naprzemiennie z sosem mięsnym i beszamelem. Dopraw każdą warstwę lasagne tartym serem. Zrób około 5 warstw i posyp ostatnią dużą ilością startego sera i kilkoma kawałkami masła. Piec w temperaturze 220°C przez 30 minut. Przed podaniem odstawić na 10 minut.

Kukurydza – właściwości:

Kukurydza to sprzymierzeniec naszego zdrowia, zbilansowany produkt bogaty w błonnik, węglowodany i witaminy. Wysoka zawartość błonnika pomaga utrzymać niski poziom cukru we krwi. Dostarcza sporej ilości folianów, czyli substancji niezbędnej do prawidłowego funkcjonowania DNA i RNA. Wskazana w okresach dorastania. Zawiera witaminę B12 i kwas foliowy, które zapobiegają anemii. Kukurydza reguluje również czynność tarczycy i funkcje metaboliczne, a także obniża poziom cholesterolu we krwi.

Składniki: mąka kukurydziana (55%), mąka ryżowa. Może zawierać śladowe ilości soi.

Wartości odżywcze:

Energia 1505 kJ 355 kcal

Tłuszcz 0,95 g – w tym nasycone 0,14 g

Węglowodany 79,12 g – w tym cukry 0,60 g

Włókna 2,00 g

Białko 6,45g

Sól 0,03 g

EAN 8009915008714

Brand

Kraj pochodzenia:

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Lasagne – makaron bezglutenowy kukurydziany”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *