MAVEAT » Shop » Makaron » Lasagne – makaron bezglutenowy kukurydziany

Lasagne – makaron bezglutenowy kukurydziany

16,90 

W wyniku krótkiego i kontrolowanego łańcucha dostaw w regionie Veneto włoski makaron bezglutenowy firmy Molino di Ferro wyróżnia się doskonałą odpornością na gotowanie i zdolnością do zatrzymywania sosów. Dostępne w szerokiej gamie formatów.

Opakowanie 250 g

Brak w magazynie

    Powiadom mnie, kiedy będzie ponownie dostępny

    Zrób zakupy na kwotę 210,00  i skorzystaj z darmowej przesyłki
    Kontynuuj zakupy

    Opis

    Lazanie bezglutenowe

    Dlaczego rezygnować z klasycznej tradycyjnej włoskiej potrawy, jeśli nie tolerujesz glutenu? Lasagne Le Veneziane są pyszne, praktyczne i szybkie w przygotowaniu i nie zawierają glutenu. Nie wymagają wstępnego gotowania. Umieszczasz je bezpośrednio na blasze, wybierasz ulubiony sos i pieczesz. Oczywiście z sosem mięsnym i beszamelem będą pyszne, ale wybór należy do Ciebie.

    Le Veneziane

    Produkty Molino di Ferro zrodziły się z szacunku dla tradycyjnej metody przetwarzania w zabytkowym rodzinnym młynie oraz skrupulatnego poszukiwania najlepszych składników przetwarzanych w ramach krótkiego i zrównoważonego łańcucha dostaw.

    Lasagne bezglutenowe zrodziły się z  prawie 100-letniego doświadczenia w przetwarzaniu kukurydzy. W latach 30-tych mielono mąkę w starym młynie i powstawał już produkt doskonałej jakości, bardzo drobna i smacza mąka. Dziś dysponując najnowocześniejszymi maszynami i bardziej wyrafinowanymi technikami produkcji, nadal pozostają wierni smakowi przeszłości.

    Lasagne kukurydziane przepis:

    Gotowy do spożycia makaron lasagne, nie wymaga wstępnego gotowania. Przygotuj sos z mięsa i bardzo płynny beszamel (ewentualnie bezglutenowy). Wlej trochę sosu na dno blachy do pieczenia. Ułóż suchą lasagne naprzemiennie z sosem mięsnym i beszamelem. Dopraw każdą warstwę lasagne tartym serem. Zrób około 5 warstw i posyp ostatnią dużą ilością startego sera i kilkoma kawałkami masła. Piec w temperaturze 220°C przez 30 minut. Przed podaniem odstawić na 10 minut.

    Kukurydza – właściwości:

    Kukurydza to sprzymierzeniec naszego zdrowia, zbilansowany produkt bogaty w błonnik, węglowodany i witaminy. Wysoka zawartość błonnika pomaga utrzymać niski poziom cukru we krwi. Dostarcza sporej ilości folianów, czyli substancji niezbędnej do prawidłowego funkcjonowania DNA i RNA. Wskazana w okresach dorastania. Zawiera witaminę B12 i kwas foliowy, które zapobiegają anemii. Kukurydza reguluje również czynność tarczycy i funkcje metaboliczne, a także obniża poziom cholesterolu we krwi.

    Składniki: mąka kukurydziana (55%), mąka ryżowa. Może zawierać śladowe ilości soi.

    Wartości odżywcze:

    Energia 1505 kJ 355 kcal

    Tłuszcz 0,95 g – w tym nasycone 0,14 g

    Węglowodany 79,12 g – w tym cukry 0,60 g

    Włókna 2,00 g

    Białko 6,45g

    Sól 0,03 g

    EAN 8009915008714

    Informacje dodatkowe

    Brand

    Kraj pochodzenia:

    Opinie

    Na razie nie ma opinii o produkcie.

    Napisz pierwszą opinię o „Lasagne – makaron bezglutenowy kukurydziany”

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *