Macao – krem wegański o smaku kakaowym
O intensywnym smaku i aksamitnej konsystencji, idealny naturalny lub do przygotowania deserów i drobnych wypieków.
Krem migdałowy z dodatkiem kakao
75% organiczny krem migdałowy z gorzkim kakao i mlekiem migdałowym, bez oleju i dodatku cukru. Z wysoką zawartością naturalnych białek, z dodatkiem erytrytolu, ważnego sprzymierzeńca w profilaktyce cukrzycy i pielęgnacji zębów, dlatego doskonale sprawdza się jako alternatywa dla diety najmłodszych miłośników czekolady. Naturalnie bez glutenu i laktozy. 100% warzywny.
Z rolnictwa ekologicznego i Circular Short Chain. Certyfikat ICEA Organic (kontrolowany operator: PB3099). Wyprodukowano w Parku Narodowym Alta Murgia z dala od zewnętrznych zanieczyszczeń.
Składniki: łuskane migdały Toritto* 70%, gorzkie kakao*, erytrytol* (substancja słodząca), Mandolat* 5% (odtłuszczona mąka z obranych migdałów*), naturalny aromat waniliowy*, lecytyna słonecznikowa* (emulgator). *=ORGANICZNE.
Może zawierać śladowe ilości sezamu, orzeszków ziemnych, innych owoców w skorupce oraz fragmenty skorupek.
Średnie wartości odżywcze na 100 g produktu:
Energia: Kj 2021/488 Kcal
Tłuszcz g 40,6 – w tym nasycone g 4,7
Węglowodany g 21.2 – w tym cukry g 4,5
Polialkohole g 10,6
Włókna g 12.3
Białka g 20,0
Sól g 0
EAN 8057829680083
Opinii
There are no reviews yet.