Chicche ziemniaczane ze szpinakiem bez glutenu
Kluski ziemniaczane to przysmak, który lubi każdy. Chicche bianche Le Veneziane są naturalnie bezglutenowe, ponieważ wyprodukowane ze 100% włoskiej mąki kukurydzianej. Tylko najlepsze surowce, aby stworzyć produkt doskonałej jakości, doceniany również przez osoby, które nie tolerują glutenu. Chicche bianche Le Veneziane są lekkie i lekkostrawne, dzięki czemu doskonale nadają się również dla sportowców lub osób przestrzegających zbilansowanej diety. Są idealne na proste pierwsze danie, pyszne również z odrobiną oliwy i tartym parmezanem. Nie zawierają siarczynów, dlatego doskonałe nadają się nawet dla najmłodszych. Spróbuj też wersji ze szpinakiem, są pyszne.
Nietolerancja glutenu
Celiakia jest chorobą przewlekłą, która dotyka coraz więcej osób i powoduje zaburzenia wchłaniania jelitowego z powodu nietolerancji niektórych białek glutenu, obecnych w zbożach, takich jak pszenica, żyto i jęczmień. Nietolerancja może pojawić się w dowolnym momencie, chociaż często występuje podczas odstawienie dziecka od karmienia piersią. Spożycie glutenu prowadzi do zapalenia błony śluzowej jelit, któremu często towarzyszy zniszczenie komórek wątroby. Typowymi objawami są: utrata masy ciała, bóle kości, zmęczenie, wahania nastroju, czerwonka i anemia. Obecnie nie ma lekarstwa, ale należy przestrzegać diety bezglutenowej.
Le Veneziane
Produkty Molino di Ferro zrodziły się z szacunku dla tradycyjnej metody przetwarzania w zabytkowym rodzinnym młynie oraz skrupulatnego poszukiwania najlepszych składników przetwarzanych w ramach krótkiego i zrównoważonego łańcucha dostaw.
Chicche ziemniaczane bezglutenowe zrodziły się z prawie 100-letniego doświadczenia w przetwarzaniu kukurydzy. W latach 30-tych mielono mąkę w starym młynie i powstawał już produkt doskonałej jakości, bardzo drobna i smacza mąka. Dziś dysponując najnowocześniejszymi maszynami i bardziej wyrafinowanymi technikami produkcji, nadal pozostają wierni smakowi przeszłości.
Certyfikacja bezglutenowa
Wszystkie surowce używane do produkcji makaronów Le Veneziane pochodzą od certyfikowanych dostawców produktów bezglutenowych. Każdego dnia Laboratorium Kontroli Jakości przeprowadza szczegółowe analizy, aby zagwarantować brak glutenu i zdrowotność każdego produktu. Ma to dla nas fundamentalne znaczenie, ponieważ obsługujemy głównie osoby na diecie całkowicie bezglutenowej. Mając pełną kontrolę nad łańcuchem dostaw, możemy zapewnić Państwu doskonałą jakość i bezpieczeństwo żywności.
Kluski bezglutenowe przepis:
Sposób przygotowania: gdy gotuje się osolona woda wrzuć kluseczki, po wypłynięciu na powierzchnię, odczekaj 1-2 minuty, odcedź i podawaj z ulubionym sosem lub po prostu okraszone masłem.
Skład: odwodnione ziemniaki 70% (woda, płatki ziemniaczane, emulgatory: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, aromaty), mąka kukurydziana, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, szpinak 3%, mąka ryżowa, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy, substancja konserwująca: kwas sorbinowy.
Wartości odżywcze:
Energia 651 kJ – 153 kcal
Tłuszcz 0,30 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,01 g
Węglowodany 34,81 g – w tym cukry 0,28 g
Włókna 1,90 g
Białko 1,92g
Sól 1,15 g
EAN 8009915008721
Opinie
There are no reviews yet.