Kawa kolumbijska
BIO Colombian specialty to kwintesencja kolumbijskiej Arabiki. Charakteryzuje się rześkością soczystych czerwonych owoców i dyskretnymi nutami karmelu. Jest delikatna, jedwabista, urzeka mocno owocowym smakiem i łagodną słodyczą. Najwyższej jakości organiczne ziarna pochodzą z upraw kontrolowanych przez stowarzyszenie lokalnych rolników APRASAR w Tolimie. Stowarzyszenie to zostało założone w 2016 roku przez lokalnych farmerów w celu nawiązania kontaktów na rynku kawy specialty. Dzięki temu udało się wypracować uczciwy system wynagradzania, co umożliwiło rolnikom reinwestowanie w ich gospodarstwa i utrzymanie rodzin. Ponadto stowarzyszenie pomaga producentom w uzyskaniu dostępu do wsparcia technicznego w zakresie najlepszych praktyk rolniczych i innowacyjnych metod przetwarzania kawy.
- Stopień palenia: średni
- Profil smakowy: czerwone owoce, karmel
- Intensywność: ●●●
- Kwasowość: ●●●●
- Słodycz: ●●●●
- Punktacja SCA: 86/100
- Obróbka ziaren: mokra
Przeznaczona do różnego rodzaju parzenia: w ekspresach ciśnieniowych, przelewowych, kawiarkach, a także we french pressach. Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu z dala od bezpośredniego oddziaływania promieni słonecznych.
Składniki: BIO kawa ziarnista palona 100% Arabika (100%).
EAN 5904538364236
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.