Quantcast
trufle

Trufle

Trufle włoskie to jeden z najbardziej pożądanych produktów spożywczych na świecie. Rosną w niewielu obszarach – przede wszystkim w basenie Morza Śródziemnego, stąd też Włochy są jednym z największych importerów tego niezwykle cennego, rzadkiego grzyba. Oryginalne włoskie trufle dostępne są również w naszych delikatesach – w wielu fantastycznych postaciach!

Trufle z Włoch – „czarne złoto”

Trufle bywają też nazywane „czarnym złotem” z uwagi na rzadkość występowania oraz wysoką cenę za kilogram tego przysmaku. Pod względem botanicznym są po prostu grzybami, które rosną jednak pod ziemią, i na bardzo ograniczonych stanowiskach stąd ich poszukiwanie i zbieranie okazuje się nie lada sztuką. Smakowo włoskie trufle wyróżniają się niezwykłą wyrazistością – doskonale podkreślają wyrafinowany smak dań wytrawnych – mięs, makaronów, jaj, owoców morza. Najlepiej delektować się nimi w potrawach na ciepło i podlewać podczas posiłku wykwintnym szampanem, starym burgundem lub chardonnay.

Na jakie trufle warto się skusić?

Wysokiej jakości trufle włoskie w naszym sklepie dostępne są w różnych postaciach. Dzięki temu możesz najlepiej dobrać sposób jej przyrządzenia do potrawy, którą planujesz doprawić odrobiną tego przysmaku. Oferujemy oryginalne włoskie trufle w całości lub jako carpaccio zakonserwowane w specjalnej zalewie. Doskonałym wyborem do podkreślenia wyrazistości niektórych potraw jest wybór masła truflowego bądź oliwy truflowej – w takiej postaci tłuszcze idealnie rozprowadzają smak trufli w potrawie. A może salsa reale z białą truflą lub doskonałe sosy truflowe? Z pewnością wśród miniaturowych słoiczków z tą aromatyczną zawartością znajdziesz u nas coś, co uzupełni zapasy w Twojej spiżarni!

Produkty z dodatkiem prawdziwej włoskiej trufli – tylko u nas

Włoskie trufle fantastycznie smakują same w sobie, ale używa się ich głównie jako przyprawy. Aby ułatwić gotowanie włoskich potraw z tym wyrafinowanym składnikiem, oferujemy naszym klientom ryże lub makarony z truflami, a także przyprawę truflową, sól z letnią truflą czy salami truflowe. Najdoskonalsze trufle z Włoch zamknięte w tych szlachetnych produktach to idealny sposób na to, aby podkreślić wyjątkowość przystawek zaserwowanych podczas przyjęcia w stylu włoskim, lub oryginalnego obiadu, gdy masz ochotę na prawdziwą pastę rodem z Italii!

Włoskie trufle – dla poszukiwaczy oryginalnych smaków

Włochy to nie tylko pomidory, oliwki i makaron. To również cała gama innych intensywnych doznań smakowych, wzmacnianych przez ciekawe przyprawy, zioła i dodatki. Trufle zdecydowanie są jednym z nich – już minimalna ilość czarnej albo białej trufli dodana do sosu, z którym będzie się podawać pastę, albo do pieczeni z dziczyzny, będzie w stanie wydobyć z najcenniejsze smaki i aromaty z tych potraw. Włóż do swojego koszyka słoiczek prawdziwych trufli, masła, sosu lub przyprawy truflowej, aby zrozumieć, dlaczego wielu Włochów nie wyobraża sobie gotowania bez tego magicznego, pachnącego składnika, dzięki któremu każda potrawa zyskuje na wyrazistości!

Wyświetlanie wszystkich wyników: 20