Quantcast
Spizarnia

Oliwa i ocet

Oliwa i ocet – duet doskonały? Ależ tak! We włoskim wydaniu wszystko smakuje wyśmienicie! Dzięki tym dwóm dodatkom prosto ze słonecznej Italii stworzysz wiele wspaniałych dressingów do sałat, dzięki którym Twoja dieta będzie jeszcze zdrowsza, bardziej kolorowa i smakowita!

Oliwa włoska – kwintesencja doskonałości

Oryginalna włoska oliwa wytłaczana metodą na zimno z dojrzałych w słońcu oliwek gwarantuje niespotykane doznania smakowe. Charakterystyczny cierpki smak oliwy doskonale współgra ze świeżymi warzywami – pomidorami, sałatą, ogórkami, oliwkami i mnóstwem innych. W akompaniamencie dobrego sera podpuszczkowego czy odrobiny mozzarelli i świeżych ziół, oliwa włoska zapewnia nie tylko zniewalający smak i aromat, ale również wyjątkowe właściwości odżywcze. Nasza oryginalna włoska oliwa w wersji bez dodatków to świetna przyprawa do świeżego pieczywa i warzyw, która sama w sobie nadaje wyjątkowych właściwości potrawom. Jednak w połączeniu z chilli, bazylią, cytryną, pomarańczą albo truflą daje smakowy dodatek, którego nie da się podrobić, i dzięki któremu każda potrawa zyskuje na jakości! W naszych delikatesach znajdziesz nie tylko oliwę włoską w wielu różnych odmianach, ale także coś, bez czego trudno wyobrazić sobie dobry dressing – włoski ocet.

Oryginalny ocet włoski – podkręć smak swoich potraw

Klasyczny aceto balsamico di Modena, czyli ocet balsamiczny z Modeny, to jeden z kluczowych składników podkreślających wytrawny, ale również słodki charakter wielu włoskich potraw. Ocet włoski doskonale wkomponuje się w dressing vinaigrette, ale również znajdzie zastosowanie przy potrawach z wykorzystaniem owoców morza, mięs, różnego rodzaju past, czy dań z pieczoną gruszką, którą Włosi uwielbiają. Również wiele lodów, szczególnie tych ze świeżymi truskawkami, zyskuje na jakości, gdy podkreśli się je odrobiną słynnego modeńskiego octu. Ocet włoski z białego wina to świetny składnik sałatek, surówek, ale również marynat o wyrazistym smaku, podobnie jak ten z czerwonego wina. Oprócz tego, że świetnie zakwasza potrawy, ma wiele właściwości prozdrowotnych, wynikających z jego czystego składu. Trzy rodzaje octu: balsamiczny a także z białego oraz z czerwonego wina, to składniki kuchni włoskiej, których nie wolno pomijać, gdy pragnie się gotować niczym rodowity Włoch – z pasją, z wykorzystaniem oryginalnych śródziemnomorskich składników, ale bez zbędnego stania w kuchni. Produkty włoskie dostępne w naszym sklepie to szeroki asortyment przypraw, oliw, smakołyków i gotowych wyrobów, dzięki którym Twoje umiejętności gotowania kuchni włoskiej zdecydowanie wzrosną. Sekretem kuchni Półwyspu Apenińskiego są niewątpliwie produkty spożywcze, które pochodzą właśnie stamtąd. W zestawieniu z pasją do gotowania pozwolą one na stworzenie wielu popisowych potraw, którymi z pewnością zasłyniesz wśród przyjaciół. Wybierz oryginalny ocet i oliwę do swoich dressingów i zachwyć gości na przyjęciu perfekcyjnie przyprawionymi potrawami o doskonałych walorach prozdrowotnych. Z pewnością to docenią!