Quantcast
Piekarnia

Mąka

Mąka z Italii

Kuchnia włoska mąką stoi. Włosi uwielbiają posiłki oparte na mące, więc mąka do prawdziwych włoskich dań powinna być wyprodukowana z ziaren zbóż najwyższej jakości. W naszej ofercie znajdą Państwo oryginalną włoską mąkę powstałą z upraw we Włoszech. Różnego rodzaju mąki z naszego asortymentu nadadzą się na ciasto do pizzy oraz inne wypieki, naleśniki, ciasta i ciasteczka.

Najpopularniejszy włoski wypiek

Pizza włoska ma ponad tysiącletnią tradycję, choć jej korzeni można się dopatrywać już w Starożytnym Rzymie. Zawsze jej podstawę stanowił drożdzowy placek z niewielką ilością dodatków. Pierwsze pizzerie pojawiły się w XVIII wieku w Neapolu, skąd pizza powędrowała na północ Włoch i do Stanów Zjednoczonych. Dla Włochów, jako narodu bardzo przywiązanego do swoich tradycji, pizza jest ważnym elementem nie tylko kuchni, ale i całej kultury włoskiej. Dlatego oryginalna włoska mąka, którą oferujemy w naszym sklepie, to idealna mąka na prawdziwą włoską pizzę.

Włoskie wypieki na słodko

Jednak Włochy to nie tylko pizza. Warto zagłębić się w kuchnię włoską i odkryć wiele wyjątkowych dań i wypieków. Z mąki włoskiej oferowanej w naszym sklepie można wypiekać ciabatty, które odpowiadają francuskim bagietkom, czy focaccie, które przypominają pizzę, ale różnią się czasem wyrastania. Na wielkanoc można spróbować także colomba di pasqua – ciasto drożdżowe w kształcie gołębicy. Koneserzy ciastek i ciasteczek powinni spróbować cantucci – toskańskich ciastek z migdałami, o cytrusowym aromacie. Zachwycić się mogą również cannoli siciliani – rurkami z ciasta o kremowym nadzieniu z ricottą. Możliwości jest jeszcze więcej, bo kuchnia włoska jest bogata w tego rodzaju przysmaki.

Nasza mąka

Dbając o naszych klientów, zapewniamy im produkty najwyższej jakości. Oferowana przez nas mąka włoska sprawdzi się w każdej kuchni, nie tylko tej z Włoch. Zachęcamy do wykorzystywania jej przy różnego rodzaju wypiekach również z kuchni polskiej i wielu innych.

Wyświetlanie wszystkich wyników: 3