Saltimbocca – włoska kanapka z ciasta na pizzę
Neapolitańska kanapka saltimbocca (dosłownie: skok do buzi, hop do buzi) to wydłużona kromka, po podgrzaniu miękka w środku i chrupiąca na zewnątrz. Jest zrobiona z ciasta na pizzę i może być nadziewana ulubionymi składnikami.
Saltimbocca przepis:
Składniki: drożdże macierzyste 21% (mąka z pszenica miękka typ 00, woda), drożdże piwne, emulgator: lecytyna sojowa, konserwant: sorbinian potasu, mąka pszenna, mąka słodowana pszenica, mąka z pszenicy durum, mąka z pszenicy miękkiej razowej, naturalny aromat z oliwek, oliwa z oliwek extra virgin 0,5%, preparat do wypieku chleba (mąka pszenna typ 0, ocet w proszku), sól, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, woda
Średnie wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1086 kj / 256 kcal
Tłuszcz 1,3 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany 52 g – w tym cukry: 2,4 g
Białko 9,4 g
Sól 1,5 g
EAN 8000130480996
Opinii
There are no reviews yet.