MAVEAT » Produkty » Makaron » Gnocchi ziemniaczane bezglutenowe

Gnocchi ziemniaczane bezglutenowe

15,20 

W wyniku krótkiego i kontrolowanego łańcucha dostaw w regionie Veneto powstają włoskie gnocchi bezglutenowe firmy Molino di Ferro, które wyróżniają się miękkością i zdolnością do zatrzymywania sosów. Wygodne opakowanie w 2 osobnych tackach pozwala na przygotowanie 2 osobnych porcji.

Opakowanie 2 x 250 g

23 w magazynie

Gnocchi bezglutenowe

Gnocchi to miękkie i smaczne pierwsze danie, również w wersji bezglutenowej. Wyłącznie 100% włoska kukurydza najwyższej jakości i kontrol wszystkich procesów produkcyjnych, aby zagwarantować doskonały i bezpieczny produkt. Wszystkie procesy w łańcuchu dostaw kukurydzy odbywają się wewnętrznie, gwarantując najwyższą uwagę i pasję w proces produkcyjny.

Gnocchi bezglutenowe są idealne do szybkich i smacznych przepisów. Przypadną do gustu całej rodzinie. Nie zawierają glutenu ani siarczynów. Pakowane są w dwie wygodne tacki, które ułatwiają praktyczne wykorzystanie i pozwalają uniknąć marnotrawstwa. Są pyszne z każdą przyprawą, wybierz swoją ulubioną!

Nietolerancja glutenu

Celiakia jest chorobą przewlekłą, która dotyka coraz więcej osób i powoduje zaburzenia wchłaniania jelitowego z powodu nietolerancji niektórych białek glutenu, obecnych w zbożach, takich jak pszenica, żyto i jęczmień. Nietolerancja może pojawić się w dowolnym momencie, chociaż często występuje podczas odstawienie dziecka od karmienia piersią. Spożycie glutenu prowadzi do zapalenia błony śluzowej jelit, któremu często towarzyszy zniszczenie komórek wątroby. Typowymi objawami są: utrata masy ciała, bóle kości, zmęczenie, wahania nastroju, czerwonka i anemia. Obecnie nie ma lekarstwa, ale należy przestrzegać diety bezglutenowej.

Le Veneziane

Produkty Molino di Ferro zrodziły się z szacunku dla tradycyjnej metody przetwarzania w zabytkowym rodzinnym młynie oraz skrupulatnego poszukiwania najlepszych składników przetwarzanych w ramach krótkiego i zrównoważonego łańcucha dostaw.

Gnocchi ziemniaczane bezglutenowe zrodziły się z  prawie 100-letniego doświadczenia w przetwarzaniu kukurydzy. W latach 30-tych mielono mąkę w starym młynie i powstawał już produkt doskonałej jakości, bardzo drobna i smacza mąka. Dziś dysponując najnowocześniejszymi maszynami i bardziej wyrafinowanymi technikami produkcji, nadal pozostają wierni smakowi przeszłości.

Certyfikacja bezglutenowa

Wszystkie surowce używane do produkcji makaronów Le Veneziane pochodzą od certyfikowanych dostawców produktów bezglutenowych. Każdego dnia Laboratorium Kontroli Jakości przeprowadza szczegółowe analizy, aby zagwarantować brak glutenu i zdrowotność każdego produktu. Ma to dla nas fundamentalne znaczenie, ponieważ obsługujemy głównie osoby na diecie całkowicie bezglutenowej. Mając pełną kontrolę nad łańcuchem dostaw, możemy zapewnić Państwu doskonałą jakość i bezpieczeństwo żywności.

Kukurydza

Kukurydza ma wiele zalet, które czynią ją sprzymierzeńcem naszego zdrowia. Zawiera dużą ilość kwasu foliowego, substancji niezbędnej do prawidłowego funkcjonowania DNA i RNA. Zawiera witaminę B1, która pomaga utrzymać aktywność komórek mózgowych w dobrej kondycji. Działa korzystnie na oczy dzięki zawartości beta-karotenu, a dzięki zawartości witaminy B12 i kwasu foliowego stanowi skuteczną pomoc w walce z anemią. Dodatkowo pomaga utrzymać niski poziom cholesterolu i cukru we krwi.

Składniki: nawodnione ziemniaki (70%) (woda, płatki ziemniaczane, emulgatory: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, aromaty), mąka kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy, substancja konserwująca: kwas sorbinowy, aromat.

Wartości odżywcze:

Energia 651 kJ – 153 kcal

Tłuszcz 0,33 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,06 g

Węglowodany 34,49 g – w tym cukry 0,23 g

Włókna 2,10 g

Białko 2,08 g

Sól 1,48 g

EAN 8009915008707

Brand

Kraj pochodzenia:

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Gnocchi ziemniaczane bezglutenowe”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *