MAVEAT » Produkty » Makaron » Makaron bezglutenowy » Gnocchi bezglutenowe 500 g

Gnocchi bezglutenowe 500 g

10,10 

Gnocchi bezglutenowe włoskiej firmy Granoro to doskonały posilek na bazie mąki ryżowej, które pasuje do wszyskich sosów, tych warzywnych i tych mięsnych. Wyśmienite danie gotowe w kilka minut!

Opakowanie 500 g

 

Brak w magazynie

    Powiadom mnie, kiedy będzie ponownie dostępny

    Zrób zakupy na kwotę 210,00  i skorzystaj z darmowej przesyłki
    Kontynuuj zakupy

    Opis

    Gnocchi bezglutenowe Granoro

    Zapach i smak klusek ziemniaczanych bez glutenu włoskiej firmy Granoro są typowe dla kukurydzy, złagodzone dodatkiem mąki ryżowej i roślinną nutą komosy ryżowej. Zdecydowano się na dodanie do mieszanki komosy ryżowej, aby zrównoważyć spożycie błonnika, soli mineralnych i białek, ponieważ brakuje ich w ryżu i kukurydzy. Mieszanka trzech mąk nadaje produktowi żółty kolor bardzo podobny do makaronu z pszenicy durum, jest trwały po ugotowaniu, a chropowatość powierzchni pozwala na dobre wchłanianie sosów.

    Kluski ziemniaczane bezglutenowe firmy Granoro oznacza, że:

    1. Jesz ze smakiem
    2. Dbasz o odpowiednią podaż ważnych składników odżywczych dla swojego organizmu
    3. Masz świadomość spożywania bezpiecznego produktu

    Zbilansowana dieta bezglutenowa

    Gluten nie jest podstawowym białkiem w naszej diecie. Wyeliminowanie glutenu nie powoduje zatem braku równowagi żywieniowej. Jedyną negatywną rzeczą jest to, że eliminując gluten, eliminujesz błonnik i białka, które są obecne w dużych ilościach w zbożach. Z tego powodu osobom, które muszą zastąpić mąkę zbożową mąką bezglutenową i bogatą w skrobię, zaleca się spożywanie roślin strączkowych, owoców i warzyw, aby zrekompensować brak błonnika roślinnego, który działa ochronnie na jelita, promują funkcjonalność i modulują ładunek glikemiczny wynikający z obecności skrobi i cukrów, które są bardzo obecne w produktach bezglutenowych.

    Składniki: nawodnione puree ziemniaczane w proszku 70% (woda, płatki ziemniaczane 81%: ziemniaki 99%, emulgatory mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, aromaty), mąka kukurydziana, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy, substancja konserwująca: kwas sorbinowy, aromat.

    Średnie wartości odżywcze w 100 g produktu:

    Wartość energetyczna 698 kJ / 165 kcal

    Tłuszcz  0,5 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g

    Węglowodany 36 g – w tym cukry 0,1 g

    Błonnik: 1 g

    Białko  3,5 g

    Sól 1,4 g

    EAN 8007290334718

    Informacje dodatkowe

    Brand

    Kraj pochodzenia:

    Opinie

    Na razie nie ma opinii o produkcie.

    Napisz pierwszą opinię o „Gnocchi bezglutenowe 500 g”

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *