Gnocchi bezglutenowe Granoro
Zapach i smak klusek ziemniaczanych bez glutenu włoskiej firmy Granoro są typowe dla kukurydzy, złagodzone dodatkiem mąki ryżowej i roślinną nutą komosy ryżowej. Zdecydowano się na dodanie do mieszanki komosy ryżowej, aby zrównoważyć spożycie błonnika, soli mineralnych i białek, ponieważ brakuje ich w ryżu i kukurydzy. Mieszanka trzech mąk nadaje produktowi żółty kolor bardzo podobny do makaronu z pszenicy durum, jest trwały po ugotowaniu, a chropowatość powierzchni pozwala na dobre wchłanianie sosów.
Kluski ziemniaczane bezglutenowe firmy Granoro oznacza, że:
1. Jesz ze smakiem
2. Dbasz o odpowiednią podaż ważnych składników odżywczych dla swojego organizmu
3. Masz świadomość spożywania bezpiecznego produktu
Zbilansowana dieta bezglutenowa
Gluten nie jest podstawowym białkiem w naszej diecie. Wyeliminowanie glutenu nie powoduje zatem braku równowagi żywieniowej. Jedyną negatywną rzeczą jest to, że eliminując gluten, eliminujesz błonnik i białka, które są obecne w dużych ilościach w zbożach. Z tego powodu osobom, które muszą zastąpić mąkę zbożową mąką bezglutenową i bogatą w skrobię, zaleca się spożywanie roślin strączkowych, owoców i warzyw, aby zrekompensować brak błonnika roślinnego, który działa ochronnie na jelita, promują funkcjonalność i modulują ładunek glikemiczny wynikający z obecności skrobi i cukrów, które są bardzo obecne w produktach bezglutenowych.
Składniki: nawodnione puree ziemniaczane w proszku 70% (woda, płatki ziemniaczane 81%: ziemniaki 99%, emulgatory mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, aromaty), mąka kukurydziana, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy, substancja konserwująca: kwas sorbinowy, aromat.
Średnie wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 698 kJ / 165 kcal
Tłuszcz 0,5 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g
Węglowodany 36 g – w tym cukry 0,1 g
Błonnik: 1 g
Białko 3,5 g
Sól 1,4 g
EAN 8007290334718
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.