MAVEAT » Produkty » Spiżarnia » Friarielli – włoska rzepa brokułowa

Friarielli – włoska rzepa brokułowa

34,00 

Rzepa brokułowa to wyśmienite warzywo, które Włosi spożywają duszone na patelni z dodatkiem czosnku i pikntnej papryczki jako dodatek do drugich dań albo jako składnik do dań makaronowych. Najsłynniejsza wersja to orecchiette con cime di rapa, pochodzace z Apulii.

Słoik 1062 ml

4 in stock

Rzepa brokułowa w oleju słonecznikowym

Wyśmienite warzywo, które Włosi spożywają duszone na patelni z dodatkiem czosnku i pikntnej papryczki jako dodatek do drugich dań albo jako składnik do dań makaronowych, najsłynniejsza wersja to orecchiette con cime di rapa.

Fririelli co to?

Najlepiej to wytłumaczy film:

Fririelli przepis

Do poniższego przepisu najlepiej wykorzystać surową kiełbasę niewędzoną.

Salsicce e friarielli

Kiełbaski podzielić i nakłuć osłonkę ostrym nożem. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju z dwoma ząbkami czosnku, następnie dodać kiełbaski i dobrze je zrumienić. Dolej do kiełbas białego wina i pozwól alkoholowi odparować na dużym ogniu. Kontynuuj gotowanie kiełbasek jeszcze przez kilka minut. Odsącz kiełbaski z płynu z gotowania i umieść je na patelni na wyłożonych uprzednio ze słoika friarielli; pozwól połączyć się smakom przez kilka minut. Podawaj gorące kiełbaski na łóżku z gorących warzyw. Buon appetito!

Składniki: rzepa brokułowa (77%), olej słonecznikowy, przyprawy, woda, sól, korektor kwasowości: kwas mlekowy (E 270)

Wartości odżywcze na 100 g produktu:

Energia: 366 kJ / 897 Kcal

Tłuszcz 8,53 g – w tym: kwasy tłuszczowe nasycone 0,96 g

Węglowodany 1,88 g – w tym: cukry 1,87 g

Białko 0,49 g

Sól 0,56 g

EAN 8028695200705

Brand

Kraj pochodzenia:

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Friarielli – włoska rzepa brokułowa”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *