MAVEAT » Produkty » Produkty vegan » Falafel z ciecierzycy

Falafel z ciecierzycy

13,50 

Falafel z ciecierzycy to chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku kotleciki z mielonej cieciorki. Popularna wegańska potrawa w krajach arabskich. Lubiana na całym świecie, zwłaszcza jako street food i roślinna alternatywa dla kebabu.

Opakowanie 160 g

    Powiadom mnie, kiedy będzie ponownie dostępny

    Brak w magazynie

    Zrób zakupy na kwotę 100,00  i skorzystaj z darmowej przesyłki
    Kontynuuj zakupy

    Falafel z ciecierzycy

    Organiczny preparat gastronomiczny na bazie ciecierzycy. 2 porcje pakowane na tacce w atmosferze ochronnej.

    Linia produktów Liveg

    Pionierska w świecie kuchni roślinnej, specjalizującej się w żywności organicznej i wegetariańskiej od chwili swojego powstania w 1991 roku. Założona przez Massimo Santinelliego firma Biolab w Gorizii była jedną z pierwszych włoskich firm specjalizujących się w organicznych potrawach na bazie roślin, inspirowane korzyściami zdrowotnymi kuchni makrobiotycznej i wegetariańskiej.

    Od samego początku wyróżniało ją zaangażowanie w wykorzystywanie lokalnych i organicznych składników. Ich składniki, często pochodzące z ich gospodarstw lub lokalnych rolników podzielających ich etos, położyły podwaliny pod współpracę z dystrybutorem produktów organicznych Ecor, znanym ze sklepów NaturaSì i CuoreBio.

    Festiwal wegetariański

    W 2010 roku Liveg zorganizował Festiwal Wegetariański, który przyciągnął do Gorizii ponad 5000 uczestników. Sukces festiwalu doprowadził do zmiany nazwy ulicy, przy której mieści się jego siedziba, na „Via dei Vegetariani”, co było rzadkim zaszczytem odzwierciedlającym ich wpływ. W 2017 r. firma Biolab przekształciła dawną rzeźnię miejską w Gorizii w swój trzeci zakład, co oznacza niezwykłą zmianę i symbolizuje jej zaangażowanie w zrównoważoną przyszłość.

    Aktualnie rozwój firmy zbiega się z gwałtownym wzrostem rolnictwa ekologicznego we Włoszech i wzrostem spożycia białek roślinnych. Ich historia jest świadectwem pionierskich zmian zarówno w kulturze kulinarnej, jak i wartościach społecznych.

    Składniki: Ciecierzyca* 60%, cebula*, olej słonecznikowy*, mąka z ciecierzycy*3,9%, pietruszka*, sól jodowana (sól morska, jodan potasu 0,007%), skrobia kukurydziana*, substancja zagęszczająca: guma guar*, czosnek*.

    Wartości odżywcze na 100 g produktu:

    Energia kJ 986 / kcal 237

    Tłuszcz 12,4 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,4 g

    Węglowodany 17,4 g – w tym cukry 1,6 ​​g

    Błonnik 10,5 g

    Białko 8,7 g

    Sól 1,06 g

    EAN 8022822201528

    Brand

    Kraj pochodzenia:

    Opinie

    Na razie nie ma opinii o produkcie.

    Napisz pierwszą opinię o „Falafel z ciecierzycy”

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *