Ekologiczny makaron z czerwonej soczewicy
Czerwona soczewica jest bogata w błonnik i substancje przeciwutleniające, przeciwdziała działaniu wolnych rodników i ułatwia pracę jelit. Bogate w żelazo i cynk wzmacniają układ odpornościowy.
Bezglutenowy makaron warzywny
Jedna z nowych granic naturalnej i niskokalorycznej, wegańskiej i bezglutenowej, niskowęglowodanowej, bogatej w białka i błonnik roślinny żywności ekologicznej. Jest odpowiedni dla diabetyków, celiakii, wegan, ale także dla sportowców czy osób uczulonych na gluten. Pomysłowy sposób na zachęcenie dzieci do jedzenia roślin strączkowych. Zapewnia niski indeks glikemiczny i wolniejsze wchłanianie skrobi, dzięki czemu nadaje się do każdego rodzaju diety.
Makaron strączkowy opracowany przez naukowców z Piacenzy
Procentowa zawartość mąki z fasoli zwyczajnej w makaronie opracowanym przez Instytut Nauk Żywności i o Żywieniu Katolickiego Uniwersytetu w Piacenzy zapewnia niski indeks glikemiczny i wolniejsze wchłanianie skrobi, gwarantując doskonały smak i aromat oraz doskonałą odporność na gotowanie.
Dlaczego rośliny strączkowe i zboża?
Wiadomo, że rośliny strączkowe są źródłem białka, ale właściwości odżywcze są zdecydowanie niższe niż mięsa i produktów pochodnych, ponieważ nie zawierają niezbędnych dla organizmu aminokwasów. Rośliny strączkowe mają niedobór metioniny i cysteiny, które jednak znajdują się w zbożach, które mają niedobór lizyny, niezbędnego aminokwasu, który znajdujemy w roślinach strączkowych. Dlatego połączenie roślin strączkowych i zbóż pozwala nam mieć kompletne i zbilansowane danie.
Makaron wegański
Kunszt produktu widać w szczegółach, które robią różnicę. Do produkcji używa się tylko surowych włoskich mąk, produkując makaron pod niskim ciśnieniem, aby uniknąć podgrzania produktu i utraty właściwości surowców podczas przetwarzania. Można to zauważyć, ponieważ produkt nie ma typowego efektu przezroczystości, jaki wykazują produkty przemysłowe, głównym celem jest przeniesienie właściwości i zapachu rośliny strączkowej bezpośrednio do opakowania, z tego powodu również proces suszenia odbywa się w niskiej temperaturze (około 30°) przez ponad 15 godzin.
Składniki: ekologiczna mąka z czerwonej soczewicy 70%, ekologiczna mąka ryżowa 30%
Średnie wartości odżywcze dla: 100 g
Wartość energetyczna kcal 345,9/ kj 1466
Tłuszcz 1,06 g – w tym kwasy nasycone 0,2 g
Węglowodany 63,41 g – w tym cukry 1,55 g
Włókna 3,73
Białko 18.76 g
Sól 0,05 g
EAN 8053504790375
Opinii
There are no reviews yet.