MAVEAT » Produkty » Makaron » Ekologiczny makaron z ciecierzycy Caserecce 250 g

Ekologiczny makaron z ciecierzycy Caserecce 250 g

Original price was: 21,45 zł.Current price is: 17,16 zł.

Ekologiczny makaron z ciecierzycy w ciekawej formie caserecce (dosłownie domowej roboty) to wysokiej jakości produkt bezglutenowy i ekologiczny. Ten naturalny i niskokaloryczny makaron jest idealny dla diety wegańskiej i bezglutenowej.  Produkt o niskiej zawartości węglowodanów, bogaty w białko i błonnik roślinny.

Opakowanie 250 g

7 in stock

Ekologiczny makaron z ciecierzycy Caserecce

Warzywny makaron firmy Tomitaly z ciecierzycy to certyfikowany produkt włoski BIO. Ten makaron ma około 350 kalorii na 100g, podobnie jak makaron pszenny, ale zawiera dużo więcej substancji energetycznych: około 20% białka i 50% węglowodanów. Reszta jest reprezentowana głównie przez włókna. Produkt odpowiedni dla osób z celiakią, ponieważ jest to makaron bezglutenowy, idealny nie tylko dla diet wegańskich i wegetariańskich, ale dla każdego, kto chce zastąpić w swojej codziennej diecie białka pochodzenia zwierzęcego.

Bezglutenowy makaron warzywny

Jedna z nowych granic naturalnej i niskokalorycznej, wegańskiej i bezglutenowej, niskowęglowodanowej, bogatej w białka i błonnik roślinny żywności ekologicznej. Jest odpowiedni dla diabetyków, celiakii, wegan, ale także dla sportowców czy osób uczulonych na gluten. Pomysłowy sposób na zachęcenie dzieci do jedzenia roślin strączkowych. Zapewnia niski indeks glikemiczny i wolniejsze wchłanianie skrobi, dzięki czemu nadaje się do każdego rodzaju diety.

Makaron strączkowy opracowany przez naukowców z Piacenzy

Procentowa zawartość mąki z fasoli zwyczajnej w makaronie opracowanym przez Instytut Nauk o Żywności i Żywieniu Katolickiego Uniwersytetu w Piacenzy zapewnia niski indeks glikemiczny i wolniejsze wchłanianie skrobi, gwarantując doskonały smak i aromat oraz doskonałą odporność na gotowanie.

Dlaczego rośliny strączkowe i zboża?

Wiadomo, że rośliny strączkowe są źródłem białka, ale właściwości odżywcze są zdecydowanie niższe niż mięsa i produktów pochodnych, ponieważ nie zawierają niezbędnych dla organizmu aminokwasów. Rośliny strączkowe mają niedobór metioniny i cysteiny, które jednak znajdują się w zbożach, które mają niedobór lizyny, niezbędnego aminokwasu, który znajdujemy w roślinach strączkowych. Dlatego połączenie roślin strączkowych i zbóż pozwala nam mieć kompletne i zbilansowane danie.

Makaron wegański

Kunszt produktu widać w szczegółach, które robią różnicę. Do produkcji używa się tylko surowych włoskich mąk, produkując makaron pod niskim ciśnieniem, aby uniknąć podgrzania produktu i utraty właściwości surowców podczas przetwarzania. Można to zauważyć, ponieważ produkt nie ma typowego efektu przezroczystości, jaki wykazują produkty przemysłowe, głównym celem jest przeniesienie właściwości i zapachu rośliny strączkowej bezpośrednio do opakowania, z tego powodu również proces suszenia odbywa się w niskiej temperaturze (około 30°) przez ponad 15 godzin.

Składniki: ekologiczna mąka z ciecierzycy 70%, ekologiczna mąka ryżowa 30%

Ciecierzyca jest bogata w błonnik i pomaga regulować pracę jelit. Dzięki zawartości kwasów tłuszczowych omega 3 są ważnymi sprzymierzeńcami układu sercowo-naczyniowego. Ponadto doskonale kontrolują ciśnienie krwi.

Średnie wartości odżywcze dla: 100 g

Wartość energetyczna kcal 353,6 / kj 1487.03

Tłuszcz 4,77 g – w tym kwasy nasycone 0,76 g

Węglowodany 57,6 g – w tym cukry 2,6 g

Włókna 6,6 g

Białko 16,8 g

Sól 0,05 g

EAN 8053504790368

Brand

Kraj pochodzenia:

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Ekologiczny makaron z ciecierzycy Caserecce 250 g”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *