Dżem pomarańczowy
Dżem z czerwonej pomarańczy sycylijskiej IGP przygotowany z wyselekcjonowanych owoców sezonowych. Przeznaczony dla miłośników wyjątkowych smaków, wyróżnia się intensywnym kolorem. Dżem z czerwonych pomarańczy z Sycylii jest produkowany z lokalnych pomarańczy „tarocco” i „moro”, typowych dla tego terytorium. Sok i skórka z krwistych pomarańczy, cukier i nic więcej. Ten bardzo świeży i pachnący dżem jest produkowany z bardzo niewielu, ale oryginalnych składników i jest całkowicie naturalny.
Składniki: cukier puder, czerwone pomarańcze z Sycylii ze skórkami, pektyna owocowa, kwas cytrynowy.
Wartości odżywcze na 100 g:
Energia kJ / Kcal 1069/252
Tłuszcz 0,3 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 60 g – W tym cukry 58 g
Białko 0,6 g
Sól 0 g
EAN 8051166560855
Opinii
There are no reviews yet.