Co to jest włoska coppa stagionata?
To po prostu dojrzewająca karkówka do produkcji której używa się łopatki wieprzowej, soli i naturalnych aromatów. Coppa charakteryzuje się intensywnym bordowym kolorem i typowymi, marmurkowymi wstawkami tłuszczu. Już sam zapach jest niezwykle zachęcający: delikatny i aromatyczny; a smak wyrafinowany i zdecydowany.
Coppa stagionata jak użyć?
Cienkie plasterki coppa są idealne do kanapek, wspaniale prezentują się na desce serów i wędlin, szczególnie mocnych w smaku serów pecorino; lub jako aperitif, czy przystawka z taralli i paluszkami grissini.
Simonini
Simonini to synonim tradycji, jakości i dobrego jedzenia. Wędliny te są odpowiednie dla każdego, ponieważ nie zawierają glutenu, białek sojowych ani pochodnych mleka. Firma posiada międzynarodowe certyfikaty spełniania wymagań BRC Food oraz IFS Food, i jest zrzeszona z Konsorcjum Prosciutto di Parma oraz Konsorcjum della mortadella Bologna IGP.
Skład: mięso wieprzowe, sól, naturalne aromaty, dekstroza, naturalne aromaty, przyprawy, przeciwutleniacz: askorbinian sodu (E301); substancje konserwujące: azotan potasu (E252), azotyn sodu (E250). Produkt bezglutenowy.
Średnie wartości dla 100 g produktu:
Energia 1105 kJ / 265 kcal
Tłuszcz 17 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,9 g
Węglowodany 0,5 g – w tym cukry 0,5 g
Białko 28 g
Sól 4,5 g
EAN 8018896883388
Opinii
There are no reviews yet.