Opis
Babka wielkanocna z późną mandarynką z Ciaculli
Colomba Pasquale z mandarynką to ciasto, uzyskane z naturalnego zakwasu z drożdży macierzystych i 72 godzin cierpliwego rzemiosła. Wyjątkowo miękka dzięki zastosowaniu świeżego masła, mleka i śmietany. Dobrze nawilżona i wzbogacona silnie pachnącą kandyzowaną skórką z późnej mandarynki z Ciaculli*, rodzynkami i naturalną wanilią Mananara z Madagaskaru* (*Slow Food Presidium). Powierzchnia pokryta jest pachnącą włoską polewą migdałową i cukrem pudrem.
Mandarino tardivo di Ciaculli (późna mandarynka z Ciaculii)
Mandarynka ta swoją nazwę od regionu w jakim występuje, oraz od późnej pory dojrzewania w porównaniu z innymi mandarynkami. Odmiana ta została odkryta w 1940r jako naturalna mutacja “Mandarino Avana” (mandarynka Hawana) i rośnie tylko na niewielkim obszarze wokół Ciaculli, małej wsi położonej w okolicach Palermo na Sycylii.
Colomba
Dowiedz się więcej na temat włoskiej babki wielkanocnej z naszego artykułu:
Składniki: Mąka PSZENNA miękka Typ „0”, Lukier MIGDAŁOWY (13%) [Cukier, Białko JAJA, Olej Słonecznikowy, WŁOSKIE MIGDAŁY (23%), podgotowany ryż i mąka PSZENNA, naturalne aromaty], cukier, „late di mandarino” Ciaculli kandyzowane* (11%) [mandarynka (62%), syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, zagęszczony sok z cytryna], świeże JAJA z wolnego wybiegu, świeże masło (MLEKO) (9%), sułtanki (4%), emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych pochodzenia roślinnego, cukier granulowany (3%), świeże żółtko JAJA z
chów stodołowy, miód z dzikich kwiatów z Sycylii, naturalne drożdże z zakwasu (PSZENNEGO), świeże MLEKO (1%), śmietanka świeże mleko (MLEKO) (1%), sól morska pełna z Cervii, masło kakaowe, naturalna wanilia Mananara z Madagaskar* (0,2%), naturalne aromaty. Może zawierać nasiona. *Prezydium SLOW FOOD
Wartości odżywcze na 100 g:
Energia: 1631 kJ/388 kcal
Tłuszcze: 15 g – w tym nasycone: 7,6 g
Węglowodany: 56 g – w tym cukry: 33 gr
Włókna: 1,6 g
Białko: 7 g
Sól: 0,61 g
EAN 799729005419
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.