MAVEAT » Shop » Piekarnia » Colomba z późną mandarynką z Ciaculli 1 kg

Colomba z późną mandarynką z Ciaculli 1 kg

132,00 

Colomba al mandarino wyróżnia się niepowtarzalnym smakiem nadanym przez cytrusową intensywność mandarynki Late Ciaculli, prezydium Slow Food. Cytrusowe nuty mandarynki przełamują się ze słodyczą rodzynek. Ręcznie robiona gołąbica ozdobiona jest polewąą z ziarenek cukru i migdałów z Bari i Avola.

Opakowanie 1 kg

11 w magazynie

Zrób zakupy na kwotę 210,00  i skorzystaj z darmowej przesyłki
Kontynuuj zakupy

Opis

Babka wielkanocna z późną mandarynką z Ciaculli

Colomba Pasquale z mandarynką to ciasto, uzyskane z naturalnego zakwasu z drożdży macierzystych i 72 godzin cierpliwego rzemiosła. Wyjątkowo miękka dzięki zastosowaniu świeżego masła, mleka i śmietany. Dobrze nawilżona i wzbogacona silnie pachnącą kandyzowaną skórką z późnej mandarynki z Ciaculli*, rodzynkami i naturalną wanilią Mananara z Madagaskaru* (*Slow Food Presidium). Powierzchnia pokryta jest pachnącą włoską polewą migdałową i cukrem pudrem.

Mandarino tardivo di Ciaculli (późna mandarynka z Ciaculii)

Mandarynka ta  swoją nazwę od regionu w jakim występuje, oraz od późnej pory dojrzewania w porównaniu z innymi mandarynkami. Odmiana ta została odkryta w 1940r jako naturalna mutacja “Mandarino Avana” (mandarynka Hawana) i rośnie tylko na niewielkim obszarze wokół Ciaculli, małej wsi położonej w okolicach Palermo na Sycylii.

Colomba

Dowiedz się więcej na temat włoskiej babki wielkanocnej z naszego artykułu:

Colomba di Pasqua – królowa wielkanocnych włoskich stołów

Składniki: Mąka PSZENNA miękka Typ „0”, Lukier MIGDAŁOWY (13%) [Cukier, Białko JAJA, Olej Słonecznikowy, WŁOSKIE MIGDAŁY (23%), podgotowany ryż i mąka PSZENNA, naturalne aromaty], cukier, „late di mandarino” Ciaculli kandyzowane* (11%) [mandarynka (62%), syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, zagęszczony sok z cytryna], świeże JAJA z wolnego wybiegu, świeże masło (MLEKO) (9%), sułtanki (4%), emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych pochodzenia roślinnego, cukier granulowany (3%), świeże żółtko JAJA z
chów stodołowy, miód z dzikich kwiatów z Sycylii, naturalne drożdże z zakwasu (PSZENNEGO), świeże MLEKO (1%), śmietanka świeże mleko (MLEKO) (1%), sól morska pełna z Cervii, masło kakaowe, naturalna wanilia Mananara z Madagaskar* (0,2%), naturalne aromaty. Może zawierać nasiona. *Prezydium SLOW FOOD

Wartości odżywcze na 100 g:

Energia: 1631 kJ/388 kcal

Tłuszcze: 15 g – w tym nasycone: 7,6 g

Węglowodany: 56 g – w tym cukry: 33 gr

Włókna: 1,6 g

Białko: 7 g

Sól: 0,61 g

EAN 799729005419

Informacje dodatkowe

Brand

Kraj pochodzenia:

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Colomba z późną mandarynką z Ciaculli 1 kg”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *