Opis
Babka wielkanocna z ajerkoniakiem
Gołąbica wielkanocna z kremem z ajerkoniaku to miękki ciasto, otrzymywane w drodze naturalnej fermentacji z zakwasu, będący wynikiem 72 godzin cierpliwego rzemiosła. Ciasto jest delikatne i miodowe, wzbogacone kandyzowaną skórką pomarańczową i wypełnione pysznym kremem zabaione. Powierzchnia pokryta jest pachnącą polewą migdałową, udekorowaną całymi włoskimi migdałami i cukrem pudrem.
Colomba
Dowiedz się więcej na temat włoskiej babki wielkanocnej z naszego artykułu:
Składniki: mąka PSZENNA miękka typu „0”, krem zabaione (14%) [cukier, masło (MLEKO), oleje i tłuszcze roślinne nieżelazne uwodornione (olej słonecznikowy, shea), woda, wino Marsala, żółtko JAJA, MLEKO skondensowane, korektor kwasowość: ak. kwas cytrynowy, naturalne aromaty], świeże JAJKA, kandyzowana skórka “sycylijskiej pomarańczy” (13%) [skórki pomarańczy (52%), syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, regulator kwasowości: ac. cytrynowy],
MIGDAŁY (11%): cukier, białko JAJA, olej słonecznikowy, włoskie MIGDAŁY (30%), podgotowany ryż i mąka PSZENNA, aromaty naturalny,
Posypka cukrowa: masło (MLEKO), cukier granulowany (3%), emulgator: mono- i diglicerydy tłuszcze roślinne, cukier inwertowany, naturalne drożdże pszenne (PSZENNE), białka MLEKA, sól, masło kakaowe, naturalne aromaty
Wartości odżywcze na 100 g:
Energia: 1744 kJ/415 kcal
Tłuszcze: 17 g – w tym nasycone: 8,6 g
Węglowodany: 59 g – w tym cukry: 41 gr
Włókna: 1,9 g
Białko: 6 g
Sól: 0,51 g
EAN 799729011304
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.