Opis
Babka wielkanocna czekoladowa
Colomba Pasquale al Cioccolato to miękka i dobrze wyrośnięta babka włoska, uzyskana z naturalnego zakwasu drożdży macierzystych i 72 godzin cierpliwego rzemiosła. W składzie tylko świeże jaja, masło, mleko i śmietana. Ciasto jest wyjątkowo miękkie i wzbogacone pysznym kremem czekoladowym, kawałkami ciemnej czekolady i naturalną wanilią Mananara z Madagaskaru* (*Slow Food Presidium). Powierzchnia pokryta jest polewą czekoladową i czekoladowymi wiórkami.
Colomba
Dowiedz się więcej na temat włoskiej babki wielkanocnej z naszego artykułu:
Składniki: Mąka PSZENNA miękka typu “0”, krem czekoladowy (13%) [cukier, coda, syrop glukozowy, czekolada gorzka (5%) (miazga kakaowa, cukier, odtłuszczone kakao w proszku), odtłuszczone MLEKO w proszku, słodzone żółtko JAJA, masło (MLEKO), alkohol etylowy, skrobia kukurydziana, kakao w proszku (2%), konserwant: sorbinian potasu], cukier,
Polewa czekoladowa (10%): [cukier, tłuszcze roślinne (kokosowy, masło kakaowe), kakao w proszku, emulgator: lecytyna SOJOWA, Naturalne aromaty], świeże JAJA z wolnego wybiegu, świeże masło (MLEKO) (8%), płatki czekoladowe (8%) [makaron kakao, cukier, masło kakaowe, masło (MLEKO), emulgator: lecytyna SOJOWA, naturalne aromaty],
Wiórki czekoladowe: gorzka czekolada (8%) [miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna SOJOWA, naturalne aromaty. kakao min.: 46%], emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych pochodzenia roślinnego, sycylijski miód z dzikich kwiatów, żółtko JAJA świeże naturalne drożdże z wolnego wybiegu (PSZENICA), świeże MLEKO (1%), świeża śmietana (MLEKO) (1%), sól morska razowa z Cervii, masło kakaowe, naturalna wanilia Mananara z Madagaskaru* (0,2%), naturalne aromaty.
*Prezydium SLOW FOOD
Wartości odżywcze na 100 g:
Energia: 1724 kJ/491 kcal
Tłuszcze: 20 g – w tym nasycone: 14 g
Węglowodany: 52 g – w tym cukry: 33 gr
Włókna: 2,2 g
Białko: 6,6 g
Sól: 0,56 g
EAN 799729013490
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.