Opis
Babka wielkanocna klasyczna
Klasyczna Colomba A.D. (Anno Domini) 1552 to słodycz tradycji wielkanocnej, wynik 72 godzin cierpliwego rzemiosła. Jej konsystencja jest miękka, dobrze nawilżona i uzyskiwana jest w wyniku naturalnej fermentacji z zakwasu. Do produkcji używa się świeżego masła, mleka i śmietany oraz świeżych jaj z wolnego wybiegu. Klasyczna wielkanocna gołębica wzbogacona kandyzowaną skórką sycylijskiej pomarańczy i naturalną wanilią Mananara z Madagaskaru. Powierzchnia pokryta jest pachnącą włoską polewą migdałową i cukrem pudrem.
Colomba
Dowiedz się więcej na temat włoskiej babki wielkanocnej z naszego artykułu:
Składniki: mąka PSZENNA miękka typu „0”, kandyzowana skórka „sycylijskiej pomarańczy” (17%) [skórki pomarańczy (52%), syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, skoncentrowany sok z cytryny], cukier,
Polewa MIGDAŁOWA (12%): [Cukier, białko JAJA, olej słonecznikowy, włoskie MIGDAŁY (23%), podgotowany ryż i mąka PSZENNA, aromaty naturalny], świeże JAJA z wolnego wybiegu, świeże masło (MLEKO) (9%), emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych pochodzenia roślinnego, cukier granulowany (3%), żółtko JAJA z wolnego wybiegu, sycylijski miód z dzikich kwiatów, naturalne drożdże z zakwasu (PSZENICA), świeże MLEKO (1%), świeża śmietana (MLEKO) (1%), sól morska razowa z Cervii, naturalna wanilia Mananara z Madagaskaru* (0,2%), masło kakaowe, naturalne aromaty.
*Prezydium SLOW FOOD
Wartości odżywcze na 100 g:
Energia: 1653 kJ/393 kcal
Tłuszcze: 15 g – w tym nasycone: 7,4 g
Węglowodany: 58 g – w tym cukry: 35 gr
Włókna: 2,2 g
Białko: 6,6 g
Sól: 0,64 g
EAN 799729007024
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.