Opis
Ciecierzyca gotowana
Włoska gotowana ciecierzyca zachowuje wszystkie swoje właściwości. Jest zdrowa i gotowe do spożycia w swojej prostocie lub jako składnik do przygotowania innych dań: przystawek, sałatek, pierwszego i drugiego dania. Wypróbuj je w zupie wielowarzywnej: wystarczy je odsączyć i dodać kilka minut przed końcem gotowania.
Jest idealna i od razu gotowa do przygotowania hummusu.
Wsakazana również do przygotowania pysznej sałatki lub wzbogacenia zupy, velouté lub dań z makaronem.
Rośliny strączkowe
Wszystkie rośliny strączkowe Granoro są wybierane ze względu na ich smak, jednolitość koloru, wielkość i dojrzewanie. Są gotowane w sposób naturalny, solone i konserwowane w tzw. „solance”, składającej się z roztworu wody i soli, która pozwala na ich długotrwałe konserwowanie w całkowicie naturalny sposób. Aby cieszyć się smakiem tych roślin strączkowych, wystarczy je odcedzić i doprawić według własnego gustu, bo są już gotowe do użycia. Świetnie sprawdzają się jako danie samodzielnie lub w połączeniu z makaronem, jako dodatek do dań doprawiony oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia, na zimno lub po prostu podsmażone na patelni lub do przygotowania świeżych i smacznych sałatek.
Cieciorka a ciecierzyca
Są to dwie różne rośliny. Nasiona ciecierzycy są trochę większe od cieciorki, ma nieregularnie kształty i jej ziarna są chropowate i matowe. Cieciorka z kolei, ma równe kształty, jest gładka i błyszcząca. Obie rośliny mają podobny smak i właściwości, dlatego nazwy są często stosowane zamiennie.
Składniki: Ciecierzyca suszona, woda, sól.
Średnie wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 527 Kj / 125 Kcal
Tłuszcz 2,2 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
Węglowodany 16,8 g – w tym cukry 0,7 g
Białko 6,7 g
Sól 0,8 g
EAN 8007290586612
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.