MAVEAT » Produkty » Piekarnia » Ciastka cantucci z migdałami i kakao 200 g

Ciastka cantucci z migdałami i kakao 200 g

19,99 

W Toskanii nie ma restauracji, która nie częstuje ciasteczkami cantucci na zakończenie posiłku wraz kieliszkiem Vin Santo. Na Boże Narodzenie spożywa się je jednak częściej i cieszą się dużą popularnością także za granicą: szaleją za nimi zwłaszcza Anglicy. Spróbuj koniecznie cantucci z migdałami i kakao – wyjątkowy smak!

Opakowanie 200 g

19 w magazynie

Cantucci con mandorle e cacao

Typowe włoskie rzemieślnicze ciasteczka robione ręcznie.

Chrupiące i lekkie o delikatnym smaku, idealnie nadają się na słodkie zakończenie posiłku. Pyszne z herbatą, mlekiem, cappuccino lub kawą.

Le dolcezze di Nanni

Od 1959 roku w Ponte d’Arbia, w sercu Val d’Arbia, niedaleko Via Francigena (Toskania), rodzina Giovanniego Mariniego, zwanego przez przyjaciół „Nanni”, oferuje  słodycze starożytnej tradycji cukierników ze Sieny smakoszom z całego świata.

Składniki: mąka pszenna, cukier, MIGDAŁY 21%, świeże JAJKA, kakao w proszku 4%, masło (MLEKO), syrop glukozowo-fruktozowy, substancja spulchniająca E503, sól morska, naturalny aromat kakaowy, naturalny aromat waniliowy.

Wyprodukowano w zakładzie przetwarzającym również następujące produkty: SOJA, ORZECHY (MIAŁSY, PISTACJE, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE).

Wartości odżywcze na 100 g produktu:

Energia 1886 kJ / 450 kcal

Tłuszcz 18 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,1 g

Węglowodany 58 g – w tym cukry 31 g

Włókna 4,3 g

Białko 11 g

Sól 0,48 g

EAN 8022130002824

Brand

Kraj pochodzenia:

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Ciastka cantucci z migdałami i kakao 200 g”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *