Opis
Ciastka bezglutenowe Munaretti Classici
Ciastka „Munaretti” to linia przeznaczona dla osób ze szczególną nietolerancją: nie zawierają glutenu, jajek ani laktozy. To klasyczne, tradycyjne ciasteczka, które rano macza się w mleku lub w herbacie. Są lekkie i lekkostrawne, ponieważ przygotowywane są w 100% z mąki kukurydzianej. Wybierane są wyłącznie doskonałej jakości włoskie surowce od certyfikowanych dostawców produktów bezglutenowych. Wszystkie produkty włoskiej firmy Le Veneziane poddawane są codziennym rygorystycznym kontrolom, aby uniknąć skażenia glutenem i zapewnić zdrowotność produktów.
Składniki: mąka kukurydziana 44%, cukier, skrobia kukurydziana, syrop glukozowy, masło bezwodne naturalnie bez laktozy (laktoza < 0,1%)*, olej słonecznikowy, maltodekstryna, błonnik roślinny, substancje spulchniające: węglany amonu, węglany sodu, difosforany; sól, aromaty, emulgator: lecytyny sojowe.
*Produkt nie zawiera laktozy ze względu na proces produkcji masła bezwodnego. Może zawierać śladowe ilości: orzechów.
Wartości odżywcze:
Energia: Kcal 448 / KJ 1885
Tłuszcze: 12 g – z czego nasycone: 5,8 g
Węglowodany: 79 g – w tym cukry: 22 g
Białko: 3,6 g
Sól: 0,72 g
EAN 8009915004204
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.