Miękkie ciastka amaretti pistacjowe
Ręcznie formowane miękkie Amaretti pakowane w eleganckie pojedyńcze opakowanie, wyprodukowane z miękkiej i smacznej pasty migdałowej, zawierającej minimum 42% włoskich migdałów.
Bardzo miękkie i pachnące, w wersji o smaku pistacjowym, do tradycyjnej receptury dodano masę pistacjową, co czyni z tych wyjątkowych włoskich ciasteczek wyrafinowaną pokusę.
Doskonałe do podania na zakończenie posiłku lub do spożycia o dowolnej porze dnia.
Le dolcezze di Nanni
Od 1959 roku w Val d’Arbia, niedaleko Via Francigena w Toskanii, rodzina Marini nadal produkuje wspaniałe, rzemieślnicze słodycze typowe dla tradycji sieneńskiej (włoskie miasto Siena).
Wszystko zaczęło się od dziadków Giovanniego, znanego jako Nanni, którzy przekazali swoje przepisy, aby z biegiem czasu zachować tradycję swojego terytorium, z którego pochodzą.
Przetwarzanie odbywa się tylko i wyłącznie ręcznie, z selekcji najwyższej jakości surowców, bez konserwantów i jakichkolwiek barwników. Z biegiem czasu cukiernia „del Nanni” stała się punktem odniesienia dla wszystkich smakoszy.
Panforte nadal gotuje się w miedzianych rondlach, amaretti są ręcznie wyrabiane, jedno po drugim, a migdały wybierane według bardzo rygorystycznych kryteriów, to proste sekrety tradycji, które czynią ich produkty doskonałymi!
Składniki: migdały 42%, cukier, syrop cukru inwertowanego, pistacje 8%, białko świeżych jaj, aromat naturalny, substancja spulchniająca: E 503, konserwant: kwas sorbinowy. Może zawierać ślady: mleka, soi, inne orzechy, pszenica, musztarda.
Wartości odżywcze na 100 g produktu:
Energia 1951 kJ / 468 kcal
Tłuszcz 28 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,5 g
Węglowodany 42 g – w tym cukry 41 g
Włókna 1,3 g
Białko 11 g
Sól 0,09 g
EAN 8022130056537
Opinii
There are no reviews yet.